Úvod Výrobcovia Google FOTO: Nexus X spozorovali v rukách googlera. Pozrite sa, aký veľký je...

FOTO: Nexus X spozorovali v rukách googlera. Pozrite sa, aký veľký je v jeho dlani

6

Ako ste už možno čítali, Google sa spolu s Motorolou pripravuje na predstavenie najväčšieho Nexus smartfónu vôbec. Jednať sa totiž má o 5,9-palcovú placku. V uplynulých mesiacoch sme o zariadení informovali ako o Motorola Shamu, alebo Nexus 6, no najnovšie správy tvrdia, že zariadenie sa bude volať Nexus X.

Minulý týždeň sa na webe objavila prvá fotografia Nexus X, na ktorej na zariadení bežala nová verzia Android L. Neskôr sa objavila aj fotografia zadnej strany zariadenia, ktoré bolo umiestnené hneď vedľa LG G3. Podľa vašich reakcií je zjavné, že mnohým z vás tak veľký smartfón jednoducho nevyhovuje a niet sa čomu čudovať. Pri takmer šiestich palcoch sa nejedná o drobca. Do jeho útrob sa však Google a Motorole podarilo vtesnať niekoľko zaujímavých špecifikácií.

nexus-x-2

Nájdete tam napríklad jeden z najvýkonnejších mobilných čipov, Snapdragon 805, 13 Mpx fotoaparát s optickou stabilizáciou obrazu a najmenej 3 200 mAh batériu.

Očakáva sa, že nový Nexus X bude predstavený už počas tohto mesiaca. Najnovšie informácie spomínajú 15., resp. 16. október, no na presnejší dátum si budeme musieť počkať.

Zdroje: PA, AP