Úvod Novinky Táto babička dala svoj dom natrieť náterom za 5 000€: Neuveríte, z...

Táto babička dala svoj dom natrieť náterom za 5 000€: Neuveríte, z čoho má strach!

41

Stefanie Russell, 72-ročná babička z britského mesta Steyning sa obáva o svoje zdravie. Aj preto do svojej domácnosti investovala slušných štyri tisíc libier, čo je v prepočte niečo vyše päť tisíc eur. Pýtate sa na čo? Na špeciálnu farbu, ktorá odráža Wi-Fi signál.

Zatiaľ ma nediagnostikovali, no doktori o mojich problémoch vedia. Vždy, keď som blízko Wi-Fi, alebo iných mobilných signálov, je mi zle,“ sťažuje sa Stefanie. „Pre mňa je potom ťažké chodiť von a stretávať sa s ľuďmi. Internetu a emailu sa ani nedotknem – nie je to bezpečné,“ dodala.

Pani Russellová tvrdí, že trpí tzv. elektro senzitivitou, ktorá spôsobuje bolesti hlavy. Z tohto dôvodu napríklad nemôže jazdiť autobusom, keďže sa v ňom väčšinou nachádza príliš veľa mobilných telefónov.

Na svoj dom si nechala naniesť štyri vrstvy anti-radiačného náteru, čo podľa jej slov pomohlo zminimalizovať jej problémy.

Nátery zvonku aj zvnútra sú takmer hotové. Teraz, keď som chránená sa cítim oveľa lepšie. Po ruke mám vždy zariadenie, ktoré mi pomáha určiť, koľko bezdrôtových signálov sa nachádza okolo mňa. To mi dáva pocit istoty, že sa v mojom príbytku nenachádzajú nezvaní Wi-Fi hostia.

Elektro senzitivitu už za zdravotnú poruchu rozoznáva Švédsko aj Kanada. Tí, ktorí touto poruchou trpia sa väčšinou sťažujú na bolesť hlavy, problémy s koncentrovaním a nadmerné potenie sa.

Za posledných 20 rokov bolo ohľadom vplyvu mobilných telefónov a signálu, ktoré využívajú pre komunikáciu zorganizovaných niekoľko výskumov, z ktorých ani jeden nepreukázal zvýšené riziko pre zhoršenie zdravia.

Zdroj: T