Úvod Aplikácie Aplikácia ‚PS4 Remote Play‘ je už dostupná v Google Play

Aplikácia ‚PS4 Remote Play‘ je už dostupná v Google Play

3

Ak patríte medzi majiteľov hernej konzoly PlayStation 4, zbystrite. Spoločnosť Sony konečne uvoľnila Android aplikáciu, vďaka ktorej dohráte načatú hru aj na vašom mobilnom zariadení. Stačí iba bezdrôtovo spárovať k vhodnému smartfónu alebo tabletu ovládač PS4 Dualshock a pohodlná zábava môže začať.

Funkcionalita ‚Remote Play‘ bola prezentovaná ešte na podujatí IFA 2014. K používateľom sa však potrebný softvér dostal až tieto dni; k dispozícii je samozrejme zdarma. Princíp aplikácie spočíva v streame vybraného herného titulu z PS4 cez WiFi konektivitu priamo na displej mobilu (obe zariadenia musia byť pripojené k rovnakej sieti, napr. v domácnosti).

Nastavovanie aplikácie PS4 Remote Play (zdroj: play.google.com)
Nastavovanie aplikácie PS4 Remote Play (zdroj: play.google.com)

Ak si chcete funkcie novej aplikácie užiť, potrebujete vlastniť niektoré z podporovaných zariadení od Sony, medzi ktorými sa nachádza Xperia Z3, Xperia Z3 Compact či Xperia Z3 Tablet Compact. Taktiež je potrebné aktualizovať konzolu PS4 na verziu 2.0, ktorá by mala byť dostupná v najbližších hodinách, resp. dňoch.

Celý zoznam podporovaných mobilných zariadení zverejnia už čoskoro.

Sony ponúkne kvôli jednoduchšiemu používaniu ovládača so smartfónom i originálne príslušenstvo pod názvom ‚Game Control Mount GCM10‚, vďaka ktorému budeme môcť obe veci dočasne fyzicky spojiť, čím vznikne akási prenosná herná konzola.

VIDEO: Takto funguje PS4 Remote Play

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.playstation.remoteplay&rdid=com.playstation.remoteplay“]

Zdroj: sonymobile.com, xperiablog.net