Úvod Konkurencia Apple Myslí to vážne!? 1000-dolárový telefón najprv rozpustil v mikrovlnke, potom naň nalepil...

Myslí to vážne!? 1000-dolárový telefón najprv rozpustil v mikrovlnke, potom naň nalepil umelé oko a za šialenú sumu ho predáva ako „umenie“

18

Moderné umenie nepozná hraníc. V galérii sa často stretnete s objektami, ktoré by ste umením možno nikdy v živote nenazvali, no vo očiach umelca je to dielo, na ktoré je hrdý. Niečo podobné platí aj v prípade Kennyho Irwina Jr., ktorý do mikrovlnnej rúry vložil svoj takmer 1 000 dolárový iPhone 6 Plus.

Američania sú zvláštny národ. Napríklad aj v návode k mikrovlnke sa dočítate, že by sa v nej nemali sušiť domáci miláčikovia, alebo zohrievať kovové predmety. Ani to ale nezabránilo mladému mužovi zohriať svoj nový telefón. Ten položil do rohu mikrovlnky, kde je žiarenie podstatne slabšie. Už po minúte to však telefón vzdal. Aby to autor tohto veľdiela poriadne zaklincoval, zariadenie obdaril spŕškou studenej vody. Ak by ste si mysleli, že tým to skončilo, mýlili by ste sa.

eyephone-mikrovlnka
Telefón to v mikrovlnnej rúre dlho nevydržal

Aby to bolo skutočne to pravé orechové, na telefón nalepil umelé ľudské oko. Takto vyzdobené zariadenie potom umiestnil na eBay pod označením „EYEphone,“ za celkom skromnú čiastku, 6 600 dolárov.

Celé video, aj s tým, ako telefón zhorel, si môžete pozrieť vo videu nižšie. Upozorňujeme ale na zvýšený hlas na úplnom konci videa, ktorým autor pravdepodobne dokázal, akým veľkým…umelcom je.

Zhorené zariadenie s prilepeným plastovým okom sa v čase písania tohto článku stále nachádza na eBayi.

Zdroje: Y, M