Úvod Novinky Chcete poriadnu výdrž batérie? Xperia Z3 a Z3 Compact rozdrvili konkurenciu

Chcete poriadnu výdrž batérie? Xperia Z3 a Z3 Compact rozdrvili konkurenciu

31

Otom, že Xperia Z3 Compact ponúka nie len zaujímavé špecifikácie, displej a konštrukciu, ale aj ukážkovú výdrž batérie sme vás už raz informovali. Vtedy sa jednalo o test servera GSMArena, ktorý informoval o tom, že v ich teste, ktorý sa zameral na simuláciu bežného používania smartfónu sa Xperia Z3 Compact podarilo vydržať „pri živote“ približne 4 dni. DNI.

Teraz s podobným testom prišiel server Phone Arena, ktorý otestoval Xperia Z3 Compact ako aj Xperia Z3. Obe zariadenia dopadli nad očakávania. Metodika testu sa však zamerala na najdlhší čas, ktorý sú zariadenia schopné vydržať v prípade, ak by ste ich z ruky nepustili čo i len na jednu sekundu.

Väčšej Xperia Z3 sa podarilo vydržať zapnutej 9 hodín a 29 minút. To je viac, než akákoľvek iná vlajková loď a dokonca viac ako Ascend Mate 7 s jeho obrovskou 4 100 mAh batériou. Sony Xperia Z3 pritom ponúka „len“ 3 100 mAh batériu vo vode odolnej konštrukcii, ktorá je hrubá len 7,3 milimetrov. Len tak ďalej Sony!

To však v porovnaní s menšou Xperia Z3 Compact nie je nič. Tá totiž v tomto teste absolútne zničila všetku konkurenciu. Zariadenie v teste vydržalo zapnuté 14 hodín a 44 minút, čo je o viac než 5 hodín viac než už aj tak nadpriemerný výsledok, ktorý dosiahla väčšia Xperia Z3. Z3 Compact pritom disponuje 4,6-palcovým HD displejom a 2 600 mAh batériou. Odhad celkovej výdrže sa pritom zhoduje s odhadom servera GSM Arena. Ak sa teda rozhodnete siahnuť po Xperia Z3 Compact, očakávajte výdrž v rozmedzí troch až štyroch dní.

Koľko hodín, resp. dní dostávate zo svojho zariadenia a aké to je? Dajte nám vedieť v diskusii nižšie!

Zdroj: PA