Úvod Novinky Xperia Z3 a Z3 Compact získali možnosť rootu a custom recovery

Xperia Z3 a Z3 Compact získali možnosť rootu a custom recovery

8

Vývojári na XDA-Developers sú tak šikovní, že len nedávno predstavené zariadenia, Xperia Z3 a menšia Xperia Z3 Compact už získali možnosť rootu. Za týmto úspechom stojí už dobre známy vývojár, ktorý vystupuje pod prezývkou DooMLoRD.

Aby ste si na svoje nové Xperie vedeli nahrať vlastnú ROM, musíte disponovať modelom, ktorý má odomknutý bootloader a samozrejmosťou je aj flashnutie vlastného kernelu. Keď tak spravíte, získate prístup k ClockWorkMod custom recovery (v6.0.4.7). Potom si už budete môcť stiahnuť aplikáciu SuperSU, ktorú si stačí nakopírovať na microSD kartu a flashnúť cez recovery. Vývojári ďalej odporúčajú stiahnutie BusyBox a jeho následnú inštaláciu do priečinku /system/xbin.

Aktuálny zoznam vecí, ktoré momentálne nefungujú je prekvapivo krátky. Budete sa musieť uspokojiť len s tým, že vám nebude fungovať adb v recovery, no aj to by mal DooMLoRD opraviť už v blízkej budúcnosti.

Ak vám vyššie popísané inštrukcie prišli ako cudzí jazyk, custom ROM vám nemôžeme odporučiť. Rovnako neručíme za pokazené, resp. „bricknuté“ zariadenia.

Zdroje: PA, XDA (Z3), XDA (Z3C)