Úvod Výrobcovia Alcatel Späť do školy: TOP 6 smartfónov pre študentov

Späť do školy: TOP 6 smartfónov pre študentov

12

Škola začína a každý do nej chce prísť s niečím novým. Dnešná doba sa žije v rámci moderných technológií a inteligentné telefóny sú momentálne jedným z najviac sa rozvíjajúcim odvetvím na svete. Nedávno sme vám priniesli článok 5+1 top tabletov pre študentov, dnes sa zas pozrieme na 5 telefónov.

 

gsmart

GIGABYTE GSmart T4

Začneme s tým najlacnejším, čo vám ešte môžeme odporučiť.  GIGABYTE GSmart T4 je smartfón so 4″ LCD TFT displejom s rozlíšením 480 x 800. Trochu viac poteší dvojjadrový procesor od MediaTeku s taktom 1,3 GHz a 512 MB pamäte RAM. Smartfón beží na operačnom systéme Android 4.2 Jelly Bean. Celé zariadenie poháňa 1 300 mAh batéria a aplikácie si uložíte na 4 GB pamäte. GIGABYTE GSmart T4 tiež podporuje až dne SIM-karty.

GIGABYTE GSmart T4 si môžete kúpiť už od 64,74 eur.

motog5

Motorola Moto G

Ďalším smartfónom za skvelú cenu je Motorola Moto G. Tento telefón je na trhu už dosť dlho, no stále si drží titul najlepšieho zariadenia v nižšej až strednej triede. Ponúka štvorjadrový procesor Snapdragon 400 s taktom 1,2 GHz, 1 GB pamäte RAM a 4,5″ HD (1280 x 720p) LCD IPS displej. Ak sa rozhodnete pre tento telefón, máte záruku že dostanete najnovšiu verziu Androidu medzi prvými. Fotografie odfotíte 5 Mpix fotoaparátom. Najzaujímavejšia je však kvalita spracovania. Motorola Moto G je síce vyrobená z plastu, no ten pekne lícuje a neškrípe. Ďalšou výhodou je nanovrstva špeciálneho materiálu na všetkých kontaktoch, vďaka ktorej môžete telefón ponoriť do vody a nič by sa mu nemalo stať. Výrobca sa však za nič nezaručuje.

Motorolu Moto G si môžete kúpiť už od 160 eur.

ONE-TOUCH-IDOL-X_color

Alcatel OT Idol X+

Ak máte záujem o high-end smartfón, ale nechcete platiť high-end ceny, možno by ste mali popremýšľať nad nejakým kúskom od Alcatelu. Tento výrobca telefónov vstal z mŕtvych a začal ponúkať zaujímavé zariadenia za ešte zaujímavejšie ceny. Konkrétne Alcatel OT Idol X+ ponúka 5-palcový LCD IPS full HD (1920 x 1080p) displej, 2 GB pamäte RAM a osemjadrový procesor od MediaTeku s taktom 2,0 GHz. Na zadnej strane nájdete 13 MPix fotoaparát. Veľkou nevýhodou však je, že tento Alcatel nepodporuje micro-SD karty a kúpiť sa dá len 16 GB verzia.

Alcatel OT Idol X+ si môžete kúpiť za 285,80 eur.

xperia-z1

Sony Xperia Z1 Compact

V prípade že do školy hľadáte niečo menšie, no nechcete zbytočne obetovať výkon, máme pre vás asi jedinú možnosť. Sony už pol roka ponúka svoj smartfón Sony Xperia Z1 Compact s výkonným procesorom Snapdragon 800 s taktom 2,3 GHz, 2 GB operačnou pamäťou RAM, 20,7 Mpix fotoaparátom a 4,3″ HD (1280 x 720p) displejom. Zaujať môže aj certifikácia IP58, ktorá zaručuje odolnosť voči vode a prachu. Vďaka hardvérovému tlačidlu fotoaparátu tak môžete fotiť aj pod vodou.

Sony Xperia Z1 Compact môžete mať už od 322 eur.

n5-lavicka-2

Nexus 5

V našom zozname najlepších smartfónov samozrejme nemôže chýbať ani nejaký Nexus. V tomto prípade voľba jasne padla na Nexus 5, ktorý však už čoskoro bude nahradený novším modelom. Nexus 5 bol predstavený už takmer pred rokom, no stále je to jeden z najvýkonnejších smartfónov na trhu. Pochváliť sa môže 5″ full HD (1920 x 1080p) displejom, štvorjadrovým procesorom Snapdragon 800 s taktom 2,3 GHz a 2 GB operačnej pamäte RAM. Zaujať môže aj 8 Mpix opticky stabilizovaný fotoaparát. Na druhej strane, pre niekoho nemusí stačiť 2 300 mAh batéria alebo 16 GB internej pamäte bez možnosti rozšírenia micro SD kartou. Najväčšou výhodou Nexusu 5 však je a ešte aj dlho bude čistý Android a blesková aktualizácia na najnovšiu verziu.

Nexus 5 môže byť váš už za 298 eur. Prípadne môžete zvážiť XiaoMi Mi3 s podobnými špecifikáciami za 297,77 eur, alebo LG G2 za 294 eur.

redmi

XiaoMi RedMi Note Pro

V prípade, že máte záujem o prerastený telefón alias phablet, máme tu pre vás XiaoMi RedMi Note. Tento smartfón je zaujímavý svojou veľkosťou a špecifikáciami. Ponúkne osemjadrový procesor od MediaTeku taktovaný na 1,7 GHz, 2 GB pamäte RAM a na zadnej strane sa nachádza 13 Mpix fotoaparát. Za zmienku stojí aj predný fotoaparát s 5 Mpix senzorom. Trochu možno zamrzí, že samotný displej zariadenia s uhlopriečkou 5,5″ ponúkne iba HD (1280 x 720p) rozlíšenie, no tento fakt dokonale vyvažuje nižšia cena. Celé zariadenia napája 3 200 mAh batéria.

XiaoMi RedMi Note Pro môžete mať už za 226,44 eur. V prípade, že máte záujem o niečo výkonnejšie, odporúčame Samsung Galaxy Note 3 za 435 eur.

lumia-520

Nokia Lumia 520

V prípade že ste fanúšikmi Microsoftu a chcete smartfón s Windows Phone, odporúčame vám Nokiu Lumiu 520. Tento telefón ponúka 4″ displej s rozlíšením 800 x 480p, Čo sa týka výkonu, ten zabezpečí dvojjadrový procesor s taktom 1 GHz. Telefón ďalej ponúka 512 MB pamäte RAM. Špecifiácie teda nie sú nič moc, no netreba zabúdať, že smartfón nebeží na Androide a požiadavky na výkon tak nie sú identické.

Nokiu Lumiu 520 môžete mať už od 86 eur.

lumia-1020

Nokia Lumia 1020

Ak radi fotíte, odporúčame vám ďalší smartfón od fínskeho výrobcu s Windows Phone. Ide samozrejme o Nokiu Lumiu 1020 so 41 MPix PureView fotoaparátom. Táto Nokia ďalej ponúkne 4,5″ HD (1280 x 720p) displej, dvojjadrový procesor Snapdragon S4 Pro s taktom 1,5 GHz a 2 GB pamäte RAM.

Nokia Lumia 1020 stojí od 331 eur.

iphone5c

Apple iPhone 5C (32GB)

Milovníkom Applu momentálne odporúčame 32 GB verziu Apple iPhone 5C. Tento smartfón síce bol predstavený pred necelým rokom, no špecifikáciami je takmer na nerozoznanie od dva roky starého modelu. Jediným rozdielom je polykarbonátová konštrukcia. Ďalej samozrejme dostanete procesor A6, 1 GB pamäte RAM, 8 Mpix fotoaparát a hlavne vyladený operačný systém iOS. Navyše si môžete byť istí, že ešte aspoň rok dostanete všetky aktualizácie.

Prečo odporúčame plastový iPhone 5C a nie kovový 5S? Dôvody sú dva. Prvým je cena a druhým je fakt, že aj tak si takmer každý majiteľ iPhonu dá na svoj telefón silikónové puzdro, aby sa mu nepoškriabal. Nakoniec, odporúčame s kúpou ešte pár týždňov počkať. O chvíľu totiž bude predstavený iPhone 6 a cena starších modelov sa výrazne zníži.

iPhone 5C 32 GB môžete mať už od 510 eur.

Toto je náš výber 6+3 najlepších smartfónov pre študentov. Ak by ste tu chceli nejaký smartfón pridať, napíšte nám do komentárov.