Úvod Novinky Sony chce obrátiť kartu: Namiesto zariadení nižšej a strednej triedy sa zameria...

Sony chce obrátiť kartu: Namiesto zariadení nižšej a strednej triedy sa zameria na high-endy

9

Najnovšie zariadenia od Sony sú nepochybne ich najlepšími smartfónmi a v niekoľkých kategóriách, ako napríklad vo výdrži batérie, hravo porazili aj konkurenciu. Podľa zdrojov nachádzajúcich sa v Taiwane by sa mal výrobca zamerať práve na high-end zariadenia, čím by mal minimalizovať straty, ktoré pravdepodobne vychádzajú z low-end a mid-range zariadení.

Podľa najnovších informácií mal Sony ukončiť vývoj nových zariadení, ktoré nespadajú do high-end triedy. Okrem toho, Sony pre fiškálny rok 2014 pozmenil odhad vyrobených kusov z 50 miliónov na 43 miliónov. Znamenať by to teda skutočne mohlo, že zariadenia, ktoré ponúkali slabší výkon za stále relatívne vysokú cenu, ktorá bola veľakrát kritizovaná, už vyrábané nebudú. Namiesto nich by sa Sony mal zamerať na zariadenia, ktoré budú disponovať vyšším výkonom a celkovo kvalitnejšími špecifikáciami.

Za pádom Sony majú stáť čínski výrobcovia smartfónov, ktorí svojimi lacnejšími a vybavenejšími modelmi mali na svoju stranu prilákať viac a viac zákazníkov. Len nedávno sme sa dozvedeli, že Sony už svoju tradičnú kúru vode odolnosťou prináša aj do zariadení strednej triedy, čím sa budú snažiť opäť prilákať viac a viac ľudí na svoju stranu. Či bude tento ťah úspešný, zatiaľ prirodzene nevieme.

Zdroje: D, PA