Úvod Novinky Google Pracovné podmienky v Google sú tak dobré, že zamestnanci tam tajne bývajú

Pracovné podmienky v Google sú tak dobré, že zamestnanci tam tajne bývajú

45

Načo by ste si platili drahé ubytovanie, keď sa v práci môžete osprchovať, zacvičiť si, oprať si veci a dokonca sa tam aj pohodlne vyspať?

Niektorí zamestnanci toho využili a v centrále Google bývali aj niekoľko týždňov, vďaka čomu ušetrili obrovskú čiastku peňazí, ktoré by inak museli vraziť do bývania.

 

„2 či 3 roky prespával v dodávke, z našetrených peňazí si kúpil dom.“

Technicky by ste v práci nemali bývať, no niektorí ľudia si našli spôsob, ako to dosiahnuť,“ píše jeden zamestnanec Google. „Jeden chlapík 2 či 3 roky prespával vo svojej veľkej dodávke, sprchoval sa v posilňovni, v práci si dokonca aj pral a zjedol všetko, čo máme zadarmo. Po 2 či 3 rokoch si našetril dosť na to, aby si mohol bez hypotéky kúpiť dom.

brandon-google
Brandon a jeho Volvo, v ktorom spával

Bývalý dizajnér v Google, Brandon Oxedine taktiež potvrdil, že v práci počas roku 2013 „býval“ až tri mesiace.

Keď som pracoval v Google, bol som v unikátnej situácii. V práci som mal veľmi blízko sprchy a jedlo zdarma. Prespával som vo veľkom Volve, do ktorého som si dal veľký matrac z Ikei a na okná som si dal závesy. Spával som tam takmer každú noc.

Ben Discoe, programátor používateľského rozhrania v Google X taktiež priznal, že v práci žil a to až 13 mesiacov.

Musel som platiť dom a alimenty,“ píše Discoe. „Nezostali mi peniaze na drahý byt v South Bay. Namiesto toho som si za 1 800 dolárov kúpil GMC Vandura (r. 1990) a ten slúžil ako moje ubytovanie na ďalších 13 mesiacov.“ Podobne, ako Oxedine, aj Discoe si doň nainštaloval matrac z Ikei a na okná namontoval záclony.

Možno sa pýtate, že čo na to bezpečnostná služba v Google? Discoe tvrdí, že počas 13 mesiacov, počas ktorých tam žil, sa pri ňom „sekuriťák“ zastavil len raz a keď mu povedal, že pracuje pre Google, už sa viac neukázal.

Čo robili títo zamestnanci, keď im bolo treba ísť na záchod počas noci sme sa nedozvedeli.

Zdroj: BI