Úvod Novinky Polaroid Socialmatic: Sociálny foťák s Androidom, ktorý sám vytlačí fotky

Polaroid Socialmatic: Sociálny foťák s Androidom, ktorý sám vytlačí fotky

2
Polaroid Socialmatic (zdroj: polaroid.com)

Skautík vo fotografovaní, Polaroid, ukázal svoj nový produkt – fotoaparát pre silne-sociálnych používateľov.

Socialmatic však neponúkne iba operačný systém Android, Wi-Fi konektivitu, množstvo retro-filtrov a zdieľanie cez príslušne aplikácie, ako taký Facebook či Instagram; s jeho kapacitami si budeme môcť odfotený záber na mieste i rovno vytlačiť cez zabudovanú tzv. ‚oldschool tlačiareň‘.

Dizajn novinky navyše nenápadne pripomína logo foto-sociálnej siete Instagram.

Fotoaparát od Polaroidu disponuje malým displejom na prednej, a veľkým 4,5″ na zadnej strane. Zakiaľ, čo zadný poslúži k dotykovému ovládaniu zariadenia cez užívateľské prostredie systému, ten predný zobrazí aktuálne pocity foťáku (pokiaľ zistí, že málo fotíte, požiada vás, aby ste si dali viac záležať). Zvládne však ukázať aj špecifický QR kód, vďaka ktorému nájdete jednoduchým spôsobom nových priateľov.

Rozmery Socialmatic (zdroj: polaroid.com)
Rozmery Socialmatic (zdroj: polaroid.com)
Predný displej (zdroj: polaroid.com)
Predný displej (zdroj: polaroid.com)

Socialmatic taktiež disponuje dvojicou foťákov – opäť, jedným 2MPix ‚selfie‘ na zadnej, druhým 14MPix na prednej strane, vrátane LED blesku. Na ukladanie poslúži interné úložisko o veľkosti 4GB spolu s dodatočnou microSD kartou. Foťáku však robí spoločnosť aj technológia GPS, Wi-Fi alebo Bluetooth. Polaroid appku pre Android smartfón alebo tablet zase využijeme na bezdrôtový prenos súborov z fotoaparátu vyššie spomenutými technológiami.

Fotografie je možné tlačiť o rozmere 2″ x 3″ na špeciálny bez-atramentový foto-papier pomocou ZINK® Zero Ink® tlačiarenskej technológie.

Fotoaparát Socialmatic uvidíme v obchodoch už koncom tohto roka, resp. začiatkom následujúceho, a to s cenovkou pohybujúcou sa okolo 300 eur.

Zdroj: polaroid.com via engadget.com