Úvod Aplikácie NÁVOD: Ako obnoviť vymazané fotografie a videá z vášho smartfónu a tabletu?

NÁVOD: Ako obnoviť vymazané fotografie a videá z vášho smartfónu a tabletu?

11

Odstrániť videá a fotografie zo smartfónu je veľmi jednoduché a zväčša na to stačí pár dotykov prsta. Menšia nepozornosť však môže zapríčiniť to, že omylom odstránite aj priečinok s fotografiami z dovolenky, promócii či inej udalosti, z ktorej ste si chceli fotografie ponechať a sú pre vás dôležité.

Ak požičiavate smartfón alebo tablet deťom či menším súrodencom na hranie hier, tí sa môžu postarať o rovnakú nepríjemnosť a nechtiac vás môžu zbaviť aj celého obsahu galérie.

Nemusíte mať však hlavu v smútku a spomienky v podobe fotografií sa dajú získať späť niekoľkými jednoduchými krokmi. Jedinou podmienkou je root zariadenia a „zázračná“ aplikácia.

Prečítajte si ako na to.

 

Krok 1.

Stiahnite si z Google Play (odkaz nižšie) aplikáciu DiskDigger, spustite ju a povoľte jej oprávnenia SuperUser-a, kliknite na „refresh list“ a vyberte miesto na skenovanie, z ktorého ste vaše fotografie alebo videá odstránili.

Vnútorná pamäť je väčšinou označená ako „/data“ a pamäťové karty „/mnt/sdcard“.

obnovenie-fotografii

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.defianttech.diskdigger“]

 

Krok 2.

Po zoskenovaní sa v hlavnom okne aplikácie zobrazia odstránené fotografie, ktoré aplikácia našla, respektíve ktoré je možné obnoviť a po kliknutí na každú z nich môžete vidieť jej náhľad, a teda o ktorú fotografiu sa jedná.

 

obnovenie-fotografii-1

 

Krok 3.

Ak ste odstránili väčšie množstvo obsahu poprípade vám ide iba o niektoré fotografie, možnosti filtrovania vám dávajú na  výber vyhľadávanie podľa typu súboru alebo jeho veľkosti.

obnovenie-fotografii

 

Krok 4.

Ak aplikácia našla fotografie, ktoré ste odstránili, teraz ich môžete obnoviť a to buď prostredníctvom e-mailu, FTP servera alebo priamo do zariadenia.

Pri výbere elektronickej pošty sa otvorí predvolená e-mail aplikácia a fotografie vloží do prázdnej správy v podobe prílohy v ZIP. formáte.

Pri FTP bude aplikácia vyžadovať adresu servera a patričné prihlasovacie údaje, najlepšou voľbou bude zrejme ale obnovenie obsahu priamo do zariadenia. Pri výbere tejto voľby sa vás DiskDigger opýta, do ktorého adresára chcete fotografie obnoviť.

Je dôležité, aby ste fotografie z internej pamäte obnovili na SD kartu a naopak. Z SD karty do internej pamäte. Obnovovací proces na pôvodné miesto fotografií môže spôsobiť problémy a celý proces sa nemusí podariť.

obnovenie-fotografii-3

Počas skenovania aplikáciou sa objaví množstvo súborov, ktoré sú stále prítomné v pamäti zariadenia a preto budete musieť niekedy poriadne hľadať, aby ste sa dopátrali k tým svojim konkrétnym. Využite preto spomínané možnosti filtrovania a dúfame, že sa vám nechtiac odstránené „foto spomienky“ podarí bez komplikácií získať späť.

zdroj: PA