Úvod Novinky Mladí vedátori budú riešiť v súťaži „Labák“ minulosť, súčasnosť i budúcnosť mobility

Mladí vedátori budú riešiť v súťaži „Labák“ minulosť, súčasnosť i budúcnosť mobility

0

Vnovom ročníku online seminára „Labák“ budú žiaci stredných a základných škôl riešiť minulosť, súčasnosť i budúcnosť mobility. Partnerom projektu Asociácie pre mládež, vedu a techniku – AMAVET sa stala v roku 2014/2015 Nadácia Volkswagen Slovakia (VW SK).

Online súťaž pre žiakov základných a stredných škôl pod názvom „Labák“ organizuje AMAVET už po tretí raz. Tento ročník sa zameria na mobilitu a automobilový priemysel. Vďaka spolupráci s Nadáciou VW SK sa do neho zapoja aj žiaci odborných a priemyselných škôl. Každý polrok prebehnú dve tematické kolá. Ako prvú budú riešiť „Materiály včera, dnes a zajtra“ a následne tému „Svet v pohybe“. V treťom kole budú riešiť „Mobilitu súčasnosti“ a vo štvrtom „Technológie budúcnosti“. Nazrú do histórie, súčasnosti a zamyslia sa nad ich budúcnosťou a perspektívou,

Súťaž prebehne v troch kategóriách: Stredné odborné a priemyselné školy, Základné školy 2. stupeň a Gymnáziá (kvinta – oktáva / osemročné – prima až kvarta). Žiaci sa môžu do 1. kola prihlásiť od 26. septembra 2014. Riešenia pre toto kolo treba zaslať do 24. októbra 2014.

Nový ročník online súťaže bude bohatý nielen na náročné a zaujímavé úlohy, ale aj lákavé ceny. Na tých najúspešnejších čaká notebook Lenovo, desaťdňový pobyt vo vedeckom tábore v Chorvátsku, či tablet Asus. Víťaz každého kola získa jazdu na Offroad Parcours vo Volkswagen Slovakia a na súťažiacich s najväčším počtom bodov v každej kategórii čaká vedecký junior víkend v najväčšej slovenskej automobilke. Vyhlásenie výsledkov všetkých kôl bude v júni 2015.

Nadácia Volkswagen Slovakia

Je verejnoprospešná nadácia. Už päť rokov aktívne pôsobí na Slovensku. Cielene sa snaží o spoluvytváranie „moderného priestoru pre život“ v uvedomelej spoločnosti. Ťažiskom jej programov je oblasť vzdelávania. Podporuje inovatívne vzdelávacie projekty a svoj dôraz kladie na vzdelávanie mladých ľudí. Každoročne tiež realizuje kreatívne projekty pre detské domovy.

vedatori-2

Zdroj: Tlačová správa