Úvod Výrobcovia LG LG predstavil vyklápačku s Androidom pre seniorov

LG predstavil vyklápačku s Androidom pre seniorov

2

Kedysi sme takmer všade stretávali tzv. „véčka,“ teda vyklápacie telefóny. Dnes sú už viac menej raritou. Juhokórejský gigant, LG, to však so svojim novým Wine Smart plánuje zmeniť.

LG Wine Smart je určený pre starších používateľov pričom ponúka špecifikácie nižšej až strednej triedy. Pod jeho vyklápacou „kapotou“ sa nachádza štvorjadrový procesor o takte 1,2 GHz a 1 GB operačnej pamäti RAM. Výrobca sa rozhodol pre 4 GB vnútornej pamäti, ktorú je možné rozšíriť pomocou micro SD karty.

V čom Wine Smart zaostáva je jeho displej, ktorý ponúka len podpriemerné špecifikácie. Je totiž veľký len 3,5-palcov a jeho rozlíšenie je len 480 x 320 pixelov, čo je žalostne málo, aj na takto malý displej. Na zadnej strane sa nachádza 8 Mpix fotoaparát, zatiaľ čo na prednej sa na svojich majiteľov bude pozerať VGA fotoaparát.

Zariadenie disponuje zaujímavými funkciami. Okrem hardvérovej klávesnice v ňom nájdete aj špeciálny režim, ktorý umožňuje zariadeniu autonómne zavolať na iné číslo, čím môže privolať prípadnú pomoc. Nakoniec tu máme ešte údaj o batérii. LG sa doň rozhodol umiestniť článok s kapacitou 1 700 mAh, čo sa môže zdať ako málo, no pri tak malom displeji a nenáročných špecifikáciách by mal nabitý vydržať poriadne dlho.

Ak si už na túto novinku brúsite zuby, musíme vás sklamať. Je totiž dosť pravdepodobné, že LG svoju novú vyklápačku v Európe vôbec nezačne predávať, čo je celkom škoda, keďže aj naši seniori by niečo podobné mohli oceniť.

Zdroje: L, AC