Úvod Výrobcovia Lenovo Lenovo oficiálne vstupuje na slovenský trh so smartfónmi

Lenovo oficiálne vstupuje na slovenský trh so smartfónmi

8

Čínsky výrobca Lenovo dnešným dňom vstupuje na slovenský trh so smartfónmi. Na Slovensku počnúc dneškom totiž začína predávať hneď štyri modely.

Aj napriek tomu, že na Slovensku ste si zariadenia od Lenovo mohli zakúpiť už dávnejšie, nejednalo sa o oficiálnu distribúciu určenú špeciálne pre slovenský trh. Výrobca nám dnes dal vedieť, že si pre slovenských zákazníkov pripravil štyri modely smartfónov – Lenovo A536, Lenovo A859, Lenovo S850 a Lenovo S860. Viac o týchto zariadeniach si môžete prečítať v priloženej tlačovej správe.

Smartfón Lenovo A536 – cenovo dostupný, univerzálny a predsa inteligentný

Štýlový smartfón Lenovo A536, ktorý je dostupný v čiernej alebo bielej farbe, kombinuje veľký 5″ FWVGA displej s najnovším operačným systémom Android™4.4 KitKat a štvorjadrovým procesorom. Či už ide o hru, posielanie správ, sledovanie alebo zdieľanie videí, surfovanie na internete, displej Lenovo A536 ponúka väčší a zábavnejší zážitok. Najnovšia verzia systému Android™ posúva vďaka optimalizácii pamäte a zlepšeniu odozvy a presnosti dotykovej obrazovky výkon systému na mimoriadne vysokú úroveň. Systém Android 4.4 obsahuje ďalšie inteligentné funkcie a pýši sa novým profesionálnym a pútavým dizajnom. Navyše, vďaka jeho prednej 2 Mpx a zadnej 5 Mpx kamere s automatickým zaostrovaním je snímanie fotografií a zaznamenávanie videí naozaj hračkou. Prostredníctvom pripojenia HSPA+ a rýchlosti preberania 21 Mb/s poskytuje smartfón A536 okamžitý online prístup k sociálnym sieťam, videám a hudbe. Jeden smartfón a dve telefónne čísla? V Lenovo už ani toto nie je problém – podpora dvoch SIM kariet je pre A536 samozrejmosťou rovnako tak, ako satelitom riadený modul GPS, ktorý spoľahlivo navádza aj bez prístupu k internetu. Alebo tiež Lenovo aplikácie SHAREit*, SECUREit* a SYNCit*.

 

Smartfón Lenovo A859 – ideálny pre fotografie a krištáľovo čisté videá

Aj druhý z dvojice smartfónov Lenovo A série  sa môže pochváliť 5″ HD  IPS displejom s mimoriadne širokými pozorovacími uhlami, vďaka čomu je ideálny na zdieľanie fotografií a sledovanie videí. Predný 1.6 Mpx a zadný 8 Mpx fotoaparát s automatickým zaostrovaním a bleskom je navyše skvelý na snímanie fotografií a video-hovorov. Štvorjadrový procesor modelu A859 s frekvenciou 1,3 GHz umožňuje lepší multitasking, ponúka plynulejší zážitok zo systému Android a eliminuje zasekávanie pri hraní hier alebo prehrávaní HD videa. Aj A589 dokáže prijať 2 SIM karty. Nadšených „filmárov“ ale zrejme viac poteší príležitosť na rozšírenie 8 GB ukladacieho priestoru až  o ďalších 32 GB s kartou micro SD.

 

Smartfón Lenovo S850 – nádherný sklený dizajn a skvelá zábava

Model S850 charakterizuje štíhlosť (hrúbka len 8,2 mm) a ľahkosť (140 g) a navyše sa môže pochváliť nádherným skleným dizajnom, 5″ HD IPS displejom so širokým pozorovacím uhlom, štvorjadrovým procesorom (1,3 GHz) a dvoma fotoaparátmi s vysokým rozlíšením. Zadný 13 Mpx a predný 5 Mpx fotoaparát umožňujú snímať a ihneď zdieľať jedinečné momentky. K dispozícii je v ružovej, bielej a tmavomodrej farbe s možnosťou používania dvoch kariet SIM. Procesor v S850 minimalizuje zasekávanie pri hraní hier alebo prehrávaní HD videa a operačný systém Android™ 4.4 prináša úplne novú úroveň v rýchlosti a jednoduchosti písania SMS správ. Tento model navyše výrobca vybavil prémiovými aplikáciami SHAREit*, SECUREit* a SYNCit*.

 

Smartfón Lenovo S860 – mimoriadna výdrž batérie

Pamäť RAM s kapacitou 2 GB, štvorjadrový procesor, predný a 8 Mpx zadný fotoaparát s automatickým zaostrovaním, dve SIM karty, operačný systém Android 4.4 Kit Kat, predinštalované aplikácie Lenovo. Posledný zo štvorice smartfónov Lenovo S860 dokáže viac. A potom ešte viac! Jeho batéria s obrovskou kapacitou 4000 mAh ponúka až 24 hodín nepretržitého hovoru v sieti 3G a 43 hodín v sieti 2G, k tomu až 40 dní aktívneho pohotovostného režimu. Telo zariadenia je kované z jediného kusa ľahkého brúseného hliníka, ktorý chráni smartfón nielen pred odtlačkami prstov, ale aj pred škrabancami. Veľký 5,3″ HD displej je vybavený technológiou IPS (in-plane switching), ktorá sa stará o takmer 180° pozorovací uhol. Úplnou novinkou je však možnosť nabíjania batérie iných zariadení pripojením k telefónu S860 prostredníctvom priloženého kábla USB On-the-Go.

Ceny smartfónov sú nasledovné: Lenovo A536 – 126€, Lenovo A859 – 169€, Lenovo S850 – 235€, Lenovo S860 – 255€.