Úvod Konkurencia Apple Hackeri zverejnili ďalšie fotografie nahých celebrít: Medzi nimi Kim Kardashian, Rihanna a...

Hackeri zverejnili ďalšie fotografie nahých celebrít: Medzi nimi Kim Kardashian, Rihanna a ďalší

25

Keďsme si už mysleli, že sa situácia ohľadom zverejnenia fotografií nahých celebrít utíšila, prišla druhá vlna. Hackeri na servery 4Chan a Reddit nahrali novú várku fotografií, medzi ktorými sa opäť mala objaviť Jennifer Lawrence, ktorá sa bohužiaľ stala tvárou predošlého škandálu.

Ďalšími hviezdami, ktorých súkromné fotografie zverejnili je Kim Kardashian, Vanesa Hudgens známa z filmov od Disney či speváčka Rhianna. Medzi uniknutými fotografiami sa mali nachádzať aj fotografie televíznej hviezdy zo seriálu The Big Bang Theory, Kaley Cuoco, ktorá v ňom hrá susedku Penny a herečky Yvonne Strahovski, ktorá si zahrala v seriáli Chuck. Modelka Joy Corrigan, ktorá sa taktiež stala obeťou hackerských útokov už ohlásila, že sa chystá zažalovať Apple. Spoločnosť jej mala odkázať, že sa stala obeťou tzv. „phishingového útoku“ a že Apple nie je na vine.

Po prvom hackerskom útoku, ktorý nastal ešte začiatkom tohto mesiaca Apple oznámil, že sprísni zabezpečenie úložiska iCloud. Po týchto zmenách by už používatelia mali byť upozornení na to, že sa na ich účet snaží prihlásiť niekto s iným zariadením, alebo že sa niekto snaží zmeniť heslo.

Na webe 4Chan sa objavilo 101 celebrít, ktorých fotografie sa majú údajne dostať na web skôr či neskôr.

Zdroje: T, B, PA