Úvod Novinky Android Google pozýva média na podujatie v Indii. Predstaví prvé Android One zariadenia?

Google pozýva média na podujatie v Indii. Predstaví prvé Android One zariadenia?

1

Na dátum 15. septembra pripravil internetový gigant mediálne podujatie, kde hodľa svetu predstaviť niečo nové. Podľa viacerých tech webov pôjde práve o Android One.

Rozposlané pozvánky zdobí veľký text „Rezervujte si dátum na vzrušujúce predstavenie od Google“ a spomínaný septembrový dátum. Nakoľko sa ale tlačová konferencia zrealizuje priamo v Indii, predpokladáme, že pôjde o nové smartfóny, resp. tablety, radu Android One.

Android One predstavuje snahu Google sprístupniť inteligentné mobilné zariadenia aj pre rozvíjajúce sa trhy, ako je napríklad taká India, Čína či niektoré krajiny v Afrike. Nový produktový rad cenovo dostupných zariadení odhalil na konferencii Google I/O ešte v júni tohto roka, kde nechýbalo ani čiastočné načrtnutie vízie lacného smartfónu s tzv. „čistým“ Androidom a slabšími technickými špecifikáciami, no na druhu stranu s príjemnou cenovkou.

O novinke informoval tech web AndroidCentral.

Do výroby Android One smartfónov Google spočiatku zaangažoval troch indických výrobcov – Karbonn, Micromax a Spice; s predpokladom možného zapojenia i iných výrobcov z krajiny.

Zdroj: gadgets.ndtv.com