Úvod Novinky Android Aplikáciu Google Play opäť čakajú veľké zmeny: Oblečie sa do Material Designu,...

Aplikáciu Google Play opäť čakajú veľké zmeny: Oblečie sa do Material Designu, pozrite sa, ako bude vyzerať!

4

Pred niekoľkými mesiacmi Google aktualizoval aplikáciu obchodu Play, v ktorej predstavil veľké obrázky, ktoré vyplnili inak prázdne miesto a aplikáciu celkovo pripravil na prechod do Material Designu. Teraz máme vďaka redaktorom zo servera Android Police možnosť pozrieť sa na to, ako bude vyzerať ďalšia verzia aplikácie Google Play, už v plnej „Material Design“ paráde. Bez ďalšieho zdržovania sa na to poďme pozrieť.

Google Play už aj teraz ponúka niektoré prvky z Material Designu, no vo verzii 5.0 Google tieto prvky ešte viac rozšíri. Prvá dvojica obrázkov porovnáva aktuálnu verziu Google Play (vľavo) a novú verziu 5.0 (vpravo). Pri 4 screenshotoch vedľa seba je vyššie aktuálna verzia a nižšie nová verzia.

google-play-5.0-1

google-play-5.0-2 google-play-5.0-3 google-play-5.0-4 google-play-5.0-5

google-play-5.0-7 google-play-5.0-8 google-play-5.0-9 google-play-5.0-10

Najväčšou zmenou sú použité farby. Rozdiel medzi starými a novými si môžete pozrieť nižšie. Aktuálna verzia je opäť navrchu, nová verzia pod ňou.

google-play-5.0-12

Nechýbajú ani zaujímavé animácie, ktoré Google predstavil na vývojárskej konferencii Google I/O 2014.

google-play-5.0-13

Jednotlivé sekcie by okrem iného mali dostať aj nové ikonky.

google-play-5.0-14

Momentálne sa nevie, kedy presne Google túto verziu sprístupní, no je dosť pravdepodobné, že ešte pred oficiálnym spustením sa na internete objaví inštalačný APK súbor. Hneď, ako budeme vedieť viac, vás o tom budeme informovať.

Zdroj: AP