Úvod Novinky Android Google Material Design získal ocenenie v rámci najlepšieho používateľského komfortu

Google Material Design získal ocenenie v rámci najlepšieho používateľského komfortu

13

Ocenenia UX (user experience) Awards sa udeľujú od roku 2011 moderným technologickým a softvérovým produktom, ktoré v sebe spájajú inovatívne a výnimočné prvky a vzhľad s dôrazom na čo najlepší používateľský komfort samotného produktu.

Tento rok si v kategórii za najlepší prínos v rámci používateľského komfortu odniesol zlatú medailu „Material Design“, nový dizajnový jazyk softvérového používateľského rozhrania z dielne Google, ktorý sme mohli prvý krát vidieť na konferencii Google I/O pri predstavení nového Androidu L.

Material Design sa vyznačuje jednoduchosťou a súčasným trendovým plochým vyhotovením bez rušivých prvkov, ktorý je navyše navrhnutý tak, aby bol použiteľný na zariadeniach s rôznou veľkosťou obrazovky.

Pri prechode z napr. inteligentných hodiniek na smartfón, tablet alebo trebárs 50 palcový televízor by ste tak mali mať pred sebou stále to isté používateľské prostredie a teda známe ovládacie prvky a jeho atribúty, čo je pre používateľa výrazne komfortnejšie a nemusí sa zoznamovať alebo zvykať si na iné rozhranie či prvky prispôsobené len na konkrétne zariadenie.

Táto multiplatformová flexibilita a dynamické užívateľské prostredie teda putuje správnym smerom a vďaka oceneniu sa určite stane uznávanejším v tomto neustále sa rozvíjajúcom priemysle.

Ak si chcete gro Material Design prevedenia pripomenúť, odporúčame sprievodné video nižšie.

zdroj: userexperienceawards