Úvod Aplikácie Facebook má novinku: Príspevky vám po čase automaticky vymaže

Facebook má novinku: Príspevky vám po čase automaticky vymaže

23

Facebook práve testuje novú funkciu, ktorá vám po vopred nastavenom čase automaticky vymaže vaše príspevky. Takúto funkciu sprístupnil niekoľkým ľuďom v iOS aplikácii.

Po tom, ako sa server TNW obrátil na hovorcu najväčšej sociálnej siete na svete, firma potvrdila experiment, ktorý u nich momentálne prebieha.

„Spustili sme malý test funkcie, ktorá vám v aplikácii Facebooku pre iOS umožní naplánovať automatické vymazávanie príspevkov.“

expiraciaFacebook často testuje nové funkcie na malom počte svojich používateľov. Vďaka tomu získava cenné skúsenosti a spätnú väzbu, ktorá mu potom pomôže rozhodnúť, či je daná funkcia vhodná pre všetkých používateľov, alebo či je to skôr krok vedľa.

Doteraz Facebook neponúkal žiadnu inú funkciu, ktorá by nám umožnila zámerne naplánovať vymazanie obsahu, ktorý sme vytvorili. Expirácia sa pritom dá nastaviť v rozmedzí od 1 hodiny od publikovania až do 7 dní. Je dôležité poznamenať, že aj napriek tomu, že správy zmiznú z vášho profilu, vymazanie z Facebook serverov tak rýchle nie je. Vymazanie jednotlivých príspevkov zo serverov Facebooku, ktoré slúžia ako zálohy, môže trvať až 90 dní.

Bude zaujímavé sledovať, či sa táto funkcia uchytí a či ju Facebook začne sprístupňovať čoraz väčšiemu počtu ľudí.

Zdroje: I, TNW