Úvod Novinky Android Apple pritvrdil: Publikoval návod ako presedlať z Androidu na iOS

Apple pritvrdil: Publikoval návod ako presedlať z Androidu na iOS

61

Jednou veľkou výhodou Androidu, ktorej Apple až doteraz nevedel konkurovať, bola veľkosť displejov. Androidy odjakživa ponúkali rôzne veľkosti, od maličkých 3-palcových až po obrovské smartfóny, ktoré sa veľkosťou mohli prirovnať skôr k tabletom. Táto výhoda sa však s predstavením väčšieho, 4,7 a 5,5-palcového iPhonu viac menej skončila.

Apple verí, že novými modelmi na svoju stranu priláka aj nejedného používateľa Android smartfónov, ktorému sa ich zariadenia nepáčili hlavne kvôli malému displeju. Presne pre takýchto ľudí si Apple pripravil návod, ktorý by im mal pomôcť s rýchlejším prechodom na iOS. Pomocou návodu si ľudia budú môcť preniesť fotografie, videá, hudbu, knihy, dokumenty a aplikácie.

atoi

Najväčším problémom pre dlhoročného používateľa smartfónu, ktorý chce zmeniť platformy, sú pravdepodobne aplikácie. Apple spomenul, že jednoducho stačí vyhľadať rovnaké aplikácie v App Store, no čo zabudol spomenúť je to, že si ich pravdepodobne budete musieť opäť kúpiť.

Publikovanie podobného návodu nie je nič nové, Android výrobcovia to robia už pekných pár rokov. V prípade Apple to však symbolizuje vyhrnuté rukávy a snahu bojovať proti Androidu skutočne na všetkých frontoch.

Čo na to hovoríte vy? Plánuje niekto z vás vymeniť Android za iPhone? Pomôžu Apple veľké displeje prilákať viac ľudí z Androidu?

Zdroj: AA