Úvod Novinky Android Android Auto: Prvý pohľad na používateľské rozhranie v automobiloch budúcnosti

Android Auto: Prvý pohľad na používateľské rozhranie v automobiloch budúcnosti

11

Google ešte pred niekoľkými mesiacmi na vývojárskej konferencii Google I/O 2014 predstavil novú odnož Androidu, určenú pre inteligentné automobily budúcnosti. Prvé kusy by sa pritom mali dostať na trh už budú rok  teraz si môžeme pozrieť prvé screenshoty z toho, ako takéto prostredie bude vyzerať.

Dobrou správou pre všetkých z nás je fakt, že podobne ako pri Android Wear, ani v prípade Android Auto si výrobcovia nebudú môcť uplatniť právo na využitie vlastného používateľského rozhrania.

android-auto-1 android-auto-2

Android Auto si väčšinu informácií bude pýtať od vášho smartfónu, s ktorým bude dokonca zdieľať aj nainštalované aplikácie. Znamená to teda, že aplikácie pre Android Auto sú viac-menej len rozšírením aplikácií pre smartfóny.

android-auto-3

Samotné prostredie na Android Auto je už ladené do Material dizajnu, jednotlivé prvky sú veľké a farebne oddelené, čo pomôže s jednoduchšou navigáciou. Zdĺhavé nastavovanie je to posledné, čo v aute potrebujeme.

android-auto-4 android-auto-5 android-auto-6

Google nakoniec potvrdil, že Google Auto je ideálna platforma pre využitie na displejoch, ktoré sú približne tak veľké, ako Nexus 7. Do Android Auto sa zapojil veľký počet vplyvných výrobcov, ako napríklad Ford, Audi, VW, Honda, Hyundai, Nissan a dokonca aj Kia.

Zdroj: AP