Úvod Novinky Analytici: Nepriaznivú situáciu Samsungu nezachráni ani Galaxy Note 4, ani Note Edge

Analytici: Nepriaznivú situáciu Samsungu nezachráni ani Galaxy Note 4, ani Note Edge

12

Nový Galaxy Note 4, ani Galaxy Note Edge podľa analytikov nepriniesli dostatočný počet inovácií na to, aby ich vytrhli z nepriaznivej situácie, v ktorej sa nachádzajú už niekoľko mesiacov. Predaje Galaxy Note 4 by sa mali držať na rovnakej úrovni, ako predaje Galaxy Note 3.

Za skeptickým postojom stoja juhokórejskí analytici z agentúry Yonap. Ryan Hong zo spoločnosti LIG Investment & Securities Co. ostal z celkového posunu vpred sklamaný. Je presvedčený, že mnohí od Galaxy Note 4 čakali viac.

Jeho hlavný argument spočíva v tom, že kovovú konštrukciu už niekoľko rokov používa konkurencia a tak ich nasadenie do novej generácie Galaxy Note 4 nie je nič nové, ani prevratné. Vyjadril sa aj ohľadom Note Edge, u ktorého pochybuje, že sa z neho vzhľadom na technologické problémy, ktoré môže jeho zahnutý displej priniesť, stane masovo predávaný produkt.

Ďalší analytik, Park Young-joo, tentokrát z Hyundai Securities Co., ďalej odhaduje, že predaje nového Galaxy Note 4 by sa mali držať na rovnakej úrovni, ako predaje Galaxy Note 3. „Galaxy Note 4 by sa v treťom štvrťroku malo predať približne 1,4 miliónov kusov, zatiaľ čo v štvrtom štvrťroku 9,5 miliónov kusov. Do konca roka by mal byť Samsung schopný predať 11 miliónov kusov, čo je porovnateľné s predajmi Note 3.“

Samsung je, čo sa financií týka vo veľkých problémoch. Ich zisk v divízii IT a mobilov medziročne klesol o takmer 30 percent, čo je obrovský rozdiel. Ako môžete vidieť, analytici to so spoločnosťou nevidia ružovo ani po predstavení nových zariadení radu Galaxy Note. Okrem toho má Samsung na skladoch držať milióny vyrobených Galaxy S5, o tabletoch ani nehovoriac. S príchodom nových iPhonov bude boj o zákazníka ešte o niečo ťažší.

Samsung Galaxy Note 4 sa na Slovensku začne predávať za cenu 769€. Uvádzacia cena Galaxy Note 3 sa minulý rok držala pod 700€.