Úvod Konkurencia Apple Okolo zafírového skla má budúci rok nastať boom. Používať ho začnú mnohí...

Okolo zafírového skla má budúci rok nastať boom. Používať ho začnú mnohí výrobcovia

34

Taiwanskí výrobcovia zafírového skla upozorňujú, že budúci rok by sme sa mali pripraviť na poriadny nárast využívania zafírového skla v smartfónoch. To by malo byť využité pre ochranu displeja, fotoaparátu a ďalších dôležitých častí. Výrobcovia smartfónov na využitie zafíru majú výborný dôvod. Jediným materiálom tvrdším ako zafír, je diamant.

Mnohí si myslia, že tento ‚boom‘ nastane po predstavení nového iPhone 6, ktorého displej by mal byť chránený práve spomínaným zafírovým sklom. Nemyslite si však, že žiaden z výrobcov Android zariadení s týmto materiálom ešte nepracuje. LG napríklad zafírové sklo používa pre ochranu fotoaparátu. Rovnako by to mali začať robiť výrobcovia ako ZTE, Huawei, Xiaomi a Samsung.  Momentálne sa zafírové sklo najčastejšie používa práve na krytie fotoaparátu, no to by sa malo v blízkej budúcnosti zmeniť.

Všetko podľa informácií taiwanských výrobcov zafírového skla záleží na tom, či Apple tento rok vybaví svoj nový iPhone zafírovým sklom. Ak tomu tak bude, budúci rok by sa mal zafír objaviť aj na Androidoch.

Informoval o tom server Phone Arena.