Úvod Novinky Google Twitch skončí pod krídlami Amazonu a nie Google. Za vyše 1 miliardy...

Twitch skončí pod krídlami Amazonu a nie Google. Za vyše 1 miliardy dolárov

4

Twitch má namiesto YouTube od Google údajne odkúpiť Amazon. Podľa informácií servera Wall Street Journal sa mal Amazon s vlastníkmi masívne populárnej streamovacej služby Twitch dohodnúť na odkúpení za vyše jednu miliardu dolárov. Toto oznámenie prekvapilo celý technologický svet, keďže všetci predpokladali, že Twitch sa nakoniec dostane pod krídla Google, ktorý má pre službu pripravenú výbornú infraštruktúru.

Infraštruktúra však samozrejme nechýba ani Amazonu. Na AWS od Amazonu (Amazon Web Services) sú už teraz závislé mnohé služby vo svete, ktoré potrebujú poskytovať prístup k dátam ľuďom po celom svete. Je však zaujímavé, že vlastníci Twitch pred Google uprednostnili práve Amazon. Dôvody tejto zmeny zatiaľ jasné nie sú.

Pre tých, kto Twitch nepoznajú, jedná sa o službu, na ktorej môžete streamovať či už pomocou webkamery, alebo pomocou nahrávacieho softvéru to, čo robíte. Ocenila to hlavne komunita hráčov počítačových a konzolových hier, ktorí vďaka Twitch zdieľajú to, ako hrajú. Na web Twitch každý mesiac pristupuje približne 55 miliónov unikátnych návštevníkov.