Úvod Novinky Android ŠTATISTIKA: Android predbehol iOS v ďalšom merítku. Je najpoužívanejším mobilným operačným systémom...

ŠTATISTIKA: Android predbehol iOS v ďalšom merítku. Je najpoužívanejším mobilným operačným systémom na svete

47

Android sa už dávno stal najrozšírenejším mobilným operačným systémom na svete, no aj napriek tomu až doteraz nebol najpoužívanejším. To je už však históriou, keďže sa mu prvýkrát v histórii podarilo predbehnúť iOS, operačný systém od Apple.

Najnovšie informácie pochádzajú od spoločnosti Net Applications. Poukazujú na to, že smartfóny a tablety bežiace pod Androidom boli počas júla využívané viac, než zariadenia s operačným systémom iOS. Používanosť iOS zariadení klesla z hodnoty 45,61%, ktorú zaznamenali počas júna na 44,19% počas júla. Miera používanosti Android zariadení za rovnaké obdobie naopak stúpla z 43,75% na 44,62%.

android-ios-vyuzivanost

Oba operačné systémy si tak sú bližšie, než kedykoľvek predtým. So stále narastajúcim množstvom Android zariadení však bolo už dávno jasné, že takýto prelom musel prísť skôr, či neskôr.

Firma Net Applications sa okrem toho pozrela aj na Windows Phone, ktorého používanosť stúpla z 1,99% v júna na 2,49% v júli. Čísla platformy BlackBerry neboli dostatočne vysoké na to, aby ich zaradili do štatistiky.

Informoval o tom server Techno Bufallo.