Úvod Novinky Tento telefón strávil v 10 metrovej hĺbke 6 týždňov. Majiteľ ho našiel,...

Tento telefón strávil v 10 metrovej hĺbke 6 týždňov. Majiteľ ho našiel, keď sa ho snažil zapnúť, ostal v šoku!

19
    Xperia Z2
8.6
      NAJNIŽŠIA CENA

Jedna z celkom zaslúžene najvychvaľovanejších funkcií Sony smartfónov je ich odolnosť voči vode a prachu. Tento trend japonský výrobca začal pretláčať ešte s príchodom prvej Xperia Z, neskôr sa to uchytilo a vodotesné zariadenia začali vyrábať aj iní výrobcovia, ako napríklad Samsung. Poďme však späť k príbehu.

Sony oficiálne uvádza, že Xperia Z2 disponuje certifikáciou IP58, čo znamená, že by v hĺbke 1,5 metra mala vydržať zapnutá a funkčná po dobu 30 minút. Neoficiálne je však táto doba podľa všetkého podstatne dlhšia.

Podľa švédskych médií bol Alexander Maxén na dovolenke, keď sa mu telefón vyšmykol a spadol do oceánu, ktorý bol na danom mieste hlbší než 10 metrov. Alexander sa okamžite pustil do jeho záchrany, no bohužiaľ, neúspešne. Keď sa dostali na pobrežie, pokúšali sa na telefón zavolať. Telefón fungoval aj pod hladinou, kde mal signál a dokonca zvonil.

 

„Telefónu nič nebolo, fungoval tak, ako by sa nič nestalo, dokonca sa ním dalo aj zavolať.“

Pretočme čas o šesť týždňov do budúcnosti. Alexandrov kamarát sa na inkriminované miesto rozhodol ísť potápať a stratený telefón sa mu podarilo vyloviť. Zariadenie bolo mierne poškodené a jeho batéria bola úplne vybitá, no na prekvapenie všetkých sa po pripojení k nabíjačke okamžite zaplo. Telefónu nič nebolo, fungoval tak, ako by sa nič nestalo, dokonca sa ním dalo aj zavolať.

Prečo teda Sony neuvádza, že ich zariadenia dokážu pod vodou vydržať oveľa dlhší čas? Je dosť možné, že Alexandrova Xperia Z2 bola jedna z mála, ktoré by to zvládli, niektoré by boli do pár hodín nenávratne poškodené. Ak sa vám teda nešťastnou náhodou podarí utopiť váš vode odolný smartfón od Sony na dlhšie než 30 minút, nezúfajte a skúste ho zachrániť.

Informoval o tom server Android Authority.