Úvod Novinky Samsungu sa stále nedarí. Rozhodol sa šetriť, chystá sa aj prepúšťať

Samsungu sa stále nedarí. Rozhodol sa šetriť, chystá sa aj prepúšťať

27

Vspoločnosti, ktorá až donedávna vykazovala čoraz vyššie a vyššie zisky nastali problémy. Výrobca totiž zaznamenal obrovský pokles tržieb a zároveň začal strácať pôdu pod nohami, čo sa podielu na trhu týka. Aj napriek tomu, že na niekoľkých kľúčových trhoch už Samsung nie je jednotkou (napríklad XiaoMi v Číne), je spoločnosť stále obrovským gigantom chrliacim milióny zariadení každý mesiac. Predstavitelia tohto technologického Behemota však nie sú s aktuálnou situáciou spokojní, a tak sa rozhodli konať.

Podľa najnovších informácií malo niekoľko vysoko postavených predstaviteľov Samsungu vrátiť svoje prémie, čo má spoločnosti pomôcť v boji proti stále hladnejšej konkurencii. Ďalším krokom, ktorý má prispieť k finančnej stabilizácii firmy je zníženie výdavkov, ktorých má Samsung viac než dosť.

 

„Pri pohľade na čoraz väčšiu konkurenciu na trhu so smartfónmi Samsung uťahuje opasky.“

 

Samsung len za letenky spojené so služobnými cestami minulý rok zaplatil 38 miliónov dolárov. Momentálne aktívne rokuje s 26 leteckými spoločnosťami, u ktorých sa snaží vybaviť zľavu. Výrobca verí, že ak sa im to podarí, ročne ušetrí až 20%, čo je takmer 8 miliónov dolárov.

Spoločnosť má okrem toho premýšľať aj nad prepúšťaním svojich zamestnancov. Zamestnávať veľký počet ľudí niečo stojí a tak by mali nastať čistky.

Ak sa v blízkej budúcnosti rapídne nezlepší situácia, je dosť možné, že prepúšťanie sa dotkne až 20% všetkých predstaviteľov a spoločnosť by mala ukončiť spoluprácu s niekoľkými dodávateľmi,“ vysvetľuje anonymný zdroj.“

Treba si uvedomiť, že Samsung zatiaľ nie je v takej „kaši“ ako napríklad HTC či Sony. Na svojej mobilnej divízii stále zarábajú, akurát teraz zarábajú menej, než pred rokom. Spoločnosť sa však chce vrátiť na výslnie. V tom by im mohli pomôcť nové produkty, ako napríklad Galaxy Note 4 či Galaxy Alpha.

Informovali o tom servery Korea Herald a Android Authority.