Úvod Novinky Samsung predstavil ďalšie Tizen hodinky: Tentokrát zakrivené Gear S

Samsung predstavil ďalšie Tizen hodinky: Tentokrát zakrivené Gear S

8

Zatiaľ, čo všetci výrobcovia ako včeličky pracujú na hodinkách pre platformu Android Wear, Samsung sa rozhodol, že vyrobí ďalšie hodinky so svojim vlastným operačným systémom Tizen. Ich najnovší počin – Gear S – prináša veľký, 2-palcový zakrivený AMOLED displej, 2G a 3G konektivitu pre používanie bez smartfónu či tabletu, Wi-Fi a samozrejme aj Bluetooth. V hodinkách sa schováva 1 GHz procesor a 512 MB operačnej pamäti RAM a 300 mAh batéria. Samsung tvrdí, že ich nové hodinky vám pri „typickom používaní“ vydržia nabité 2 dni.

Hodinky prichádzajú aj s bohatou softvérovou výbavou. Chýbať nebude zaužívaný S Health a ani aplikácie pre prehrávanie hudby, tak ako tomu bolo aj v predchádzajúcich modeloch. Nechýba ani IP67 certifikácia, vďaka ktorej sú hodinky odolné voči prachu a vode a schopnosť volať a prijímať telefonáty.

Samsung_Gear S_Blue_Black_1
Samsung_Gear S_Blue_Black_3
Samsung_Gear S_Blue_Black_4
Samsung_Gear S_Pure_White_1
Samsung_Gear S_Pure_White_2
Samsung_Gear S_Pure_White_3
Samsung_Gear S_Pure_White_4
samsung-gear-s

Samsung spolu s hodinkami Gear S predstavil aj nové Bluetooth príslušenstvo – Gear Circle. Jedná sa o Bluetooth slúchadlá, ktoré si môžete pripojiť k svojmu smartfónu pre telefonovanie, počúvanie hudby a hlasové povely. Čo sa batérie týka, tento headset ponúka výdrž 300 hodín v režime standby a 11 hodín počúvania hudby.

Samsung_Circle_Black _4
Samsung_Circle_Black _5
Samsung_Circle_Blue_Black _6
Samsung_Circle_White_1
Samsung_Circle_White_2
Samsung_Circle_White_3

Obe zariadenia, Gear S aj Gear Circle by mali byť dostupné aj na Slovensku a to už v októbri.

Informoval o tom server Android Authority.