Úvod Smartphony Dohady Samsung Galaxy Note 4 bude rovnako ako Galaxy S5 a Galaxy Alpha...

Samsung Galaxy Note 4 bude rovnako ako Galaxy S5 a Galaxy Alpha disponovať snímačom odtlačkov prstov

14

To,že Galaxy Note 4 bude predstavený už 3. septembra nie je žiadnym tajomstvom. Stále však o tomto chystanom zariadení nevieme všetko to, čo by sme potrebovali vedieť. Až doteraz sme nevedeli, či sa Samsung rozhodne pre implementáciu snímača odtlačkov prstov. Vyzerá to však tak, že podobne, ako Galaxy S5 a Galaxy Alpha, snímačom odtlačkov prstov bude disponovať aj Note 4.

Chýbať nebudú ani softvérové funkcie, ktoré sú na snímač odtlačkov prstov priamo viazané, ako napríklad odoslanie platby cez PayPal pomocou odtlačku prsta a podobné. Okrem toho má však Samsung predstaviť niekoľko nových funkcií, ako nastavenie aplikácií pre každý prst zvlášť. To by mohlo znamenať, že na ukazováku by ste mohli mať nastavený fotoaparát, na prostredníku PayPal a na malíčku napríklad YouTube.

Note 4 by mal disponovať dychberúcimi špecifikáciami. Hlavným lákadlom je samozrejme jeho 5,7-palcový displej s rozlíšením 2 560 x 1 440, štvorjadrový Snapdragon 805, 3 GB operačnej pamäti RAM a zadný fotoaparát s optickou stabilizáciou obrazu. Podobne ako Galaxy Alpha, aj Note 4 ponúkne kovový rám, vďaka čomu by malo pôsobiť prémiovejšie, než jeho predchodcovia.

Informoval o tom server Phone Arena.