Úvod Novinky Samsung Galaxy Alpha oficiálne: 4,7″ 720p displej, 2GB RAM, 12MPix foťák, 1...

Samsung Galaxy Alpha oficiálne: 4,7″ 720p displej, 2GB RAM, 12MPix foťák, 1 860mAh batéria a cena, ktorá všetkých prekvapila

57

NaIFA 2014 sa neuskutoční zdieľané predstavenie nového Galaxy Note 4 a kovového Galaxy Alpha. Je to z toho dôvodu, že Galaxy Alpha sa Samsung rozhodol predstaviť už dnes.

Prémiové zariadenie od Samsungu ponúka kovový rám po bokoch a na zadnej strane falošnú kožu, podobnú tej, ktorou disponuje Galaxy S5. S Galaxy Alpha sa Samsung pokúša ohroziť nový, zatiaľ nepredstavený iPhone 6, ktorý má Apple predstaviť už 9. septembra. Zariadenie je hrubé len 6,7 milimetrov a váži 115 gramov. Na šírku má 65,5 milimetrov a na dĺžku 132,4 milimetrov. Veľkosťou je teda veľmi podobné Galaxy S5 mini.

Vlajková loď Galaxy S5 ponúka 4,7-palcový Super AMOLED displej so 720p rozlíšením. Zariadenie poháňa osemjadrový Exynos 5 Octa so štyrmi jadrami (Cortex-15) o takte 1.8 GHz a zvyšnými štyrmi jadrami (Cortex-A7) o takte 1.3 GHz. Procesoru vo výkone sekundujú 2 GB operačnej pamäti RAM a čo sa vnútornej pamäti týka, Samsung zvolil 32 GB úložisko bez možnosti rozšírenia pamäťovou kartou.

Telefón beží na Android 4.4.4 KitKat s nadstavbou TouchWiz, v ktorej sa nachádzajú všetky funkcie, ako v prípade Galaxy S5. Čo v ňom však chýba je snímač odtlačkov prstov a merač rýchlosti tepu.

Na zadnej strane smartfónu sa nachádza 12 MPix fotoaparát (zatiaľ nie je potvrdené či sa jedná o ISOCELL jednotku), zatiaľ čo na prednej strane sa nachádza 2.1 MPix senzor určený pre kvalitné selfie.

Galaxy Alpha podporuje konektivitu LTE Cat. 6, dvojpásmovú W-Fi a/b/g/n/ac a Bluetooth 4.0. Celú túto parádu bude energiou zásobovať relatívne malá, 1 860 mAh batéria. Čo sa farby zariadenia týka, Galaxy Alpha by mal byť dostupný v bielej, striebornej, zlatej a modrej.

Čo prekvapilo nie len nás, ale aj zvyšok technologického sveta je to, že Samsung by mal zariadenie začať predávať už 12. septembra a ak sa ruský web nemýli, vypýtať by si zaň mal 25 tisíc rubľov, čo je v prepočte približne 515€. Pozitívny je aj fakt, že telefóny v Rusku zvyknú stáť viac, než vo zvyšku sveta, takže je možné, že cena tohto zariadenia nakoniec klesne pod 500€.

OPRAVA: Samsung Galaxy Alpha ponúka ako snímač odtlačkov prstov, tak aj merač rýchlosti tepu.

galaxy-alpha-1
galaxy-alpha-2
galaxy-alpha-3
galaxy-alpha-4
galaxy-alpha-5
galaxy-alpha-6
galaxy-alpha-7
galaxy-alpha-8
galaxy-alpha-9
galaxy-alpha-10
galaxy-alpha-11
galaxy-alpha-12

Zaujal vás nový Galaxy Alpha? Máte chuť na jeho kúpu?