Úvod Aplikácie ROOT TIP: Plná kontrola nad vašim CPU v Material dizajne

ROOT TIP: Plná kontrola nad vašim CPU v Material dizajne

4

Ak patríte k tým užívateľom, ktorí majú svoje zariadenie „rootnuté“ a radi experimentujete s atribútmi zariadenia, ktoré nie sú bežne dostupné, máme pre vás zaujímavú aplikáciu.

Jej autorom je vývojár zo známeho XDA fóra a nástroj CPU Control vám dá plnú kontrolu nad „srdcom“ vášho smartfónu alebo tabletu.

Súčasné high-end smartóny sú často vybavené štvorjadrovými procesormi s taktom na úrovni 2,5 GHz a podobne, pričom tento výkon skvele postačuje na graficky náročné hry a podobné operácie.

Bežné aplikácie však často taký výkon nepotrebujú a vy ho prostredníctvom tejto aplikácie dokážete regulovať. Výsledkom je tak lepšia výdrž batérie na jedno nabitie.

c64ae58f3470d0eb41af7b21e5b6885c

Môžete regulovať maximálnu a minimálnu frekvenciu procesora, výkonnostný režim a typ automatického riadenia. Celá aplikácia je navyše v súčasnom vizuálnom „Material Design“ štýle a autor má v pláne implementovať do aplikácie ďalšie zaujímavé funkcie.

Aplikácia sa však zatiaľ nenachádza v obchode Google Play a nainštalovať si ju budete musieť prostredníctvom .apk súboru, ktorý nájdete v XDA vlákne aplikácie v tomto odkaze.

Root užívatelia to však určite bezproblémovo zvládnu.