Úvod Novinky OnePlus One nie je tak perfektný a bez kompromisov, ako sa zdalo....

OnePlus One nie je tak perfektný a bez kompromisov, ako sa zdalo. Jednému majiteľovi vybuchol

16

OnePlus sa nedarí tak, ako by si to predstavovali. Ani po dlhých mesiacoch od predstavenia svojho smartfónu si ho stále nemôžete kúpiť bez pozvánky, ktoré rozdávajú v rôznych súťažiach, z ktorých už nejedna vyvolala verejné pobúrenie. Poslednou takou súťažou bola snaha OnePlus umožniť najkrajším dievčatám vyhrať pozvánky na kúpu zariadenia, ktorú svet označil za sexistickú.

Mnohí používatelia hlásili problémy s displejom, ktorého biela nebola celkom bielou, ale skôr nažltlá a teraz má OnePlus na krku oveľa väčší a hlavne závažnejší problém. Používateľovi MiYzu vybuchla batéria.

Počas toho, ako MiYzu cestoval francúzskym metrom ucítil pálenie vo vrecku, no podarilo sa mu telefón vybrať a tak utrpel len veľmi ľahké poranenie. Celý proces toho, ako batéria vybuchla zaznamenal na fotografiách.

Príčiny zatiaľ nie sú jasné, no niekoľko používateľov sa už sťažovalo, že zariadenie sa počas nabíjania extrémne prehrieva. Vo OnePlus na tieto sťažnosti zareagovali dosť zvláštne. Majiteľom ich smartfónu odkázali, aby sa nebáli, že nabíjačka a zariadenie sa pri nabíjaní môžu zahriať a že im majú dať opäť vedieť, keď bude nabíjačka extrémne teplá. Ako však definujete pojem „extrémne teplá,“ to už nenapísali.

Samotné zariadenie bolo staré len dva mesiace a MiYzu tvrdí, že keď vybuchlo, batéria nebola nabitá na 100% a nevyťažoval ho 3D hrami ani ničím podobným. Šéf OnePlus, Carl Pei, potvrdil, že na miesto vyslal zamestnancov OnePlus, ktorí majú prešetriť, čo sa vlastne stalo. Okrem toho prisľúbil, že MiYzu dostane úplne nový OnePlus One, ako náhradu za ten, ktorý mu vybuchol. Okrem toho mu spoločnosť preplatí poškodené nohavice, puzdro a návštevu nemocnice, kde bol na kontrolu po tom, ako sa dostal do styku s horúcim obsahom batérie.

OnePlus-One-1
OnePlus-One-2
OnePlus-One-3
OnePlus-One-4
OnePlus-One-5
OnePlus-One-6
OnePlus-One-7

Informoval o tom server Phone Arena.