Úvod Novinky Najbizarnejšie príslušenstvo vám umožní nabíjať svoj telefón dýchaním!

Najbizarnejšie príslušenstvo vám umožní nabíjať svoj telefón dýchaním!

18

Chystáte sa ísť zabehať a chcete si pri tom zároveň nabiť mobil? Poprípade behanie nie je vašim koníčkom a radšej si po dobrom obede schrupnete. Bolo by skvelé, ak by ste namiesto nabíjania klasickým spôsobom využili silu svojich pľúc, no nie?

Niekto si na tieto základné otázky povedal – „Samozrejme!“ – a práve tak pravdepodobne vznikol koncept masky AIRE. Táto, zvrátene vyzerajúca maska premieňa pohyb vzduchu, ktorý produkujú vaše pľúca, na elektrickú energiu, ktorú môžete využiť pre nabitie vášho mobilného zariadenia.

Vynálezca zaujímavého príslušenstva, Joco Paulo Lammaglia z Rio de Janeira v Brazílii už pred dvomi rokmi tvrdil, že očakáva, že vďaka jeho „revolučnej“ maske sa zníži uhlíková stopa, ktorú po sebe zanechávajú naše milované zariadenia.

aire-2

Maska AIRE má však jednu estetickú nevýhodu a to takú, že počas jej nosenia budete vyzerať ako Hannibal Lecter. Ak ste s tým pripravení žiť, napíšte autorovi a podporte ho vo vývoji jedného z najbizarnejších príslušenstiev pre telefón. Myslím, že nikoho neprekvapí, že AIRE neočarila investorov a tak – aspoň zatiaľ – ostáva vo fáze

aire-3
aire-4
aire-5
aire-6
aire-2
aire-1

via Factcodesign