Úvod Konkurencia Apple V lietadle smerujúcom do Prahy nastala panika. V kabelke sa jej zapálil...

V lietadle smerujúcom do Prahy nastala panika. V kabelke sa jej zapálil telefón

63

Pasažieri, ktorí sa práve pripravovali na odlet z Izraela do Prahy dnes zažili poriadne krušné chvíle. Pokojné usadenie sa v lietadle totiž narušil telefón jednej cestujúcej, kvôli ktorému museli všetkých evakuovať.

Približne 150 pasažierov sa spokojne pripravovalo na odlet z izraelského Tel-Avivu do českej Prahy. Pri nástupe do lietadla českej dopravnej spoločnosti však jednému dievčaťu v kabelke začal horieť telefón, ktorý sa podľa svedkov vznietil samovoľne.

Medzi ľuďmi prirodzene vypukla panika a tak sa posádka rozhodla, že najrozumnejším riešením bude evakuácia cestujúcich do hlavnej odletovej haly. Po bližšej obhliadke sa zistilo, že za panikou a následnou evakuáciou všetkých pasažierov stojí iPhone, ktorý sa zo zatiaľ nevysvetliteľných príčin samovoľne vznietil. Zariadenie patrilo Yarden Leviovej, ktorá musela telefón nechať v Tel-Avive.

zhoreny-iphone
iPhone sa samovoľne vznietil, čím vyvolal paniku

Yarden v rozhovore pre televíziu Nova potvrdila, že iPhone v čase, keď začal horieť nepoužívala. „Moja dcéra otvorila kabelku, z ktorej sme videli plamene a sálalo z nej teplo,“ opisuje príbeh Dan Levin, otec Yarden. Pre cestujúcich to samozrejme nebolo nič príjemné. V svetle nedávnych leteckých katastrof a vzhľadom na to, že sa nachádzali v krajine, ktorú zmietajú konflikty sa určite zľakli takmer všetci. Podľa cestujúcich sa dym zo zariadenia šíril celým lietadlom a len málokto vedel, čo sa v skutočnosti dialo.

yarden
iPhone sa vznietil v kabelke Yarden, ktorá ho v danom čase vôbec nepoužívala

Vďaka za tip, Martin!

Informoval o tom server TN.