Úvod Android Wear HLASOVANIE: Samsung Gear S vs. LG G Watch R vs. Moto 360...

HLASOVANIE: Samsung Gear S vs. LG G Watch R vs. Moto 360 – ktoré by ste si vybrali?

7

Vojna medzi výrobcami je v plnom prúde. LG opäť predbehol Samsung a dokázal predstaviť produkt, v tomto prípade okrúhle hodinky, na ktorom obe spoločnosti usilovne pracujú už niekoľko mesiacov. Samsung nechcel ostať zahanbený a tak predstavil Gear S – hodinky s operačným systémom Tizen a zakriveným AMOLED displejom. Zabudnúť nemôžeme ani na chystané hodinky Moto 360, ktoré by sa na trh mali dostať už o pár dní. Ktoré z nich sú však tie pravé pre vás?

Poďme si teda zrekapitulovať, čo nám ponúka každé zo zariadení.

LG-G-WATCH-R-02LGG Watch R disponujú 1,3-palcovým Plastic OLED (P-OLED) displejom s rozlíšením 320 x 320. LG tvrdí, že tento displej ponúka „ohromujúcu kvalitu“ aj na priamom slnku. Hodinky ponúkajú IP67 certifikáciu, vďaka ktorej sú odolné voči vode a prachu. Pod displejom sa nachádza 1.2 GHz Snapdragon procesor, 512 MB operačnej pamäti RAM, 4 GB vnútornej pamäti a 410 mAh batéria. Konštrukcia hodiniek je z nerezovej ocele a výrobca ich vybavil vymeniteľným remienkom z kože. Zaujímavosťou je zabudovaný fotopletyzmografický senzor pre meranie rýchlosti srdečného tepu.

samsung-gear-sSamsung Gear S ponúka 2-palcový ohnutý AMOLED displej s rozlíšením 360 x 480 a dvojjadrový procesor s jadrami o takte 1 GHz. Nejedná sa však o zariadenie bežiace na Android Wear. Samsung stavil na vlastný Tizen. Gear S taktiež ponúka IP67 certifikáciu, vďaka ktorej hodinky môžete nechať v 1-metrovej hĺbke na 30 minút. Procesoru s výkonom pomáha 512 MB operačná pamäť RAM a zariadenie poháňa 300 mAh Li-ion batéria. Samsung pritom tvrdí, že hodinky na jedno nabitie vydržia pri „typickom používaní“ až 2 dni. Gear S disponujú 2G a 3G konektivitou, umožňujú vám prijímať a uskutočňovať hovory, ktoré však musia prichádzať alebo odchádzať cez váš Samsung smartfón. Okrem toho sa v hodinkách nachádza Wi-Fi a samozrejme aj Bluetooth.

Motorola-Moto-360Vneposlednom rade tu máme štýlové hodinky Moto 360, ktoré podobne ako LG G Watch R bežia na platforme Android Wear. Ich konštrukcia je taktiež z nerezovej oceli a podobne ako obe predchádzajúce modely, aj Moto 360 ponúka IP67 certifikáciu. Inteligentné hodinky od Motoroly ponúkajú senzor pre meranie rýchlosti tepu. Okrem toho sa Motorola postarala o zaujímavý spôsob nabíjania založený na indukcii. To, ako dlho vydržia nabité však výrobca neupresnil.

Samozrejme, vaša voľba bude pravdepodobne hlavne záležať na cene jednotlivých modelov, no ak by zabudneme na ich prípadné ceny, ktoré z týchto hodiniek by ste si vybrali?

[poll id=“300″]