Úvod Novinky Google Google Project Wing: Špeciálne zásielky budú doručovať drony

Google Project Wing: Špeciálne zásielky budú doručovať drony

6

Výskumné laboratórium Google známe pod označením Google X, posledných pár rokov vyvíjalo flotilu dronov, ktorých účelom bude doručovanie špeciálnych zásielok.

Amazon nedávno predstavil podobný projekt a dokonca už stihol požiadať o nutné povolenia, ktoré si vyžadujú americké úrady. Keďže Google na svojom koncepte začal pracovať už v roku 2011, nedá sa tvrdiť, že by to od Amazonu odkopíroval, tak ako mnohí tvrdia.

Google svoj Project Wings testoval v austrálskom Queensland, kde šikovné drony doručovali balíčky farmárom, ku ktorým bol sťažený prístup. Drony počas prvých testovacích donášok doručili lekárničku, sladkosti, vodu a jedlo pre psy. Okrem videa nám Google o projekte veľa nepovedal, údajne sa však stále má nachádzať vo fáze výskumu a od finálneho produktu má ďaleko.

Aj napriek tomu, že na projekte Google pracuje už vyše dvoch rokov, stále hľadajú potenciálnych partnerov, ktorí by im ho pomohli vylepšiť. Keď by všetko šlo podľa plánu, prvé skutočné donášky by pomocou dronov mohli začať fungovať do niekoľkých rokov.

Čo na to hovoríte? Privítali by ste donášku dronmi aj na Slovensku?

Informoval o tom server Phone Arena.