Úvod Novinky Galaxy Note 4 v benchmarkoch hravo rozdrvil konkurenciu

Galaxy Note 4 v benchmarkoch hravo rozdrvil konkurenciu

15

Samsung Galaxy Note 4 sa opäť zastavil v bencharkovacej aplikácii, AnTuTu, aby nám dokázal, aký výkon sa v ňom skrýva. Samsung Galaxy N910 poháňa Exynos 5433, zatiaľ čo N910S poháňa starý známy Snapdragon 805.

Nový Exynos je už postavený na 64-bit architektúre so štyrmi jadrami Cortex-A57 a štyrmi jadrami Cortex-A53. Konfigurácia využívajúca Snapdragon 805 je postavená na 32-bit architektúre s jadrami Krait 450. Nový čipset od Samsungu okrem toho ponúka aj novú generáciu grafického čipu – Mali-T760. Verzia s riešením od Qualcomm tak isto ponúka vylepšený grafický čip – Adreno 420.

Galaxy Note 4 ponúkne 3 GB operačnej pamäti RAM v oboch konfiguráciách, či už s čipsetom Exynos, alebo Snapdragon.

galaxy-note-4-benchmark-1 galaxy-note-4-benchmark-2 galaxy-note-4-benchmark-3

Čo sa týka samotných výsledkov, Galaxy Note 4 nie je na prvom mieste. Tam sa umiestnil čipset od Nvidia – nová Tegra K1. Tá sa však vo veľkom počte zariadení nenachádza a je preto ťažké – aspoň zatiaľ – ju brať ako skutočnú alternatívu k výkonu, ktorý bude ponúkať Galaxy Note 4.

galaxy-note-4-vykon
Samsung Galaxy Note 4 porazil všetky zariadenia, aj napriek tomu, že má QHD displej

Exynos verzia Galaxy Note 4 je o niečo výkonnejšia. Môže za to schopnosť využiť všetkých 8 jadier naraz. Okrem toho má verzia s čipsetom Exynos rýchlejší prístup k RAM, čo opäť pomáha vo výkone. To však nie je všetko, Exynos verzia má aj výkonnejší grafický čip, čo určite pomôže, keďže novinka od Samsungu má ponúknuť Quad HD displej.

Po predstavení Android L, ktorý prináša zmeny aj „pod kapotou“ by sme mali vidieť nemalý nárast vo výkone. Celkovo to teda vyzerá tak, že Galaxy Note 4 bude poriadne zviera.

Informoval o tom server GSM Arena.