Úvod Novinky Android FOTO: Štýlové hodinky Omate X s Androidom a slušnou cenou

FOTO: Štýlové hodinky Omate X s Androidom a slušnou cenou

4

Inteligentné hodinky sú ešte stále v plienkach ale pomaly a isto si budú svoje miesto na digitálnom trhu.

Dôkazom toho sú rôzny výrobcovia, ktorí predstavujú svoje vízie ale aj reálne nositeľné zariadenia v podobne inteligentných hodiniek a popri známych Samsung Gear, Moto 360 či LG G Watch sa kde tu objaví aj menej známa „značka“.

Najnovším prírastkom do tohto portfólia sú hodinky, ktoré nesú názov Omate X, vyznačujú sa elegantným štýlovým prevedením a bežia na softvérovej platforme založenej na operačnom systéme Android (nejedná sa o Android Wear).

Hodinky sú kompatibilné ako s Android tak iOS smartfónmi a dokážu byť „predĺženou rukou“ týchto zariadení. Budete teda prostredníctvom nich prijímať upozornenia, reagovať na prichádzajúce hovory alebo správy a ovládať niektoré aplikácie ako prehrávač hudby a podobne.

Omate X poháňa čip MediaTek ARM7, 128 MB RAM, TFT displej má 1,54 palca s rozlíšením 240 x 240 pixelov, nechýba gyroskop, mikrofón reproduktor, fotoaparát a 400 mAh batéria sľubuje až týždňovú výdrž na jedno nabitie.

Hodinky si bude možné predobjednať v období od 1. septembra do 30. septembra s cenou len 129 dolárov a ak budú hodinky naozaj také ako výrobca deklaruje, zaslúžia si potlesk.

Pozrite si Omate X na fotografiách. Páčia sa Vám?

Omate-X-gallery

omate-x

Omate-X-gallery (4)

omatex

Omate-X-gallery (7)

Omate-X-gallery (8)

zdroj: PhoneArena