Úvod Android Wear FOTO: HP svojimi inteligentnými hodinkami ulahodil všetkým fajnšmekrom. Pozrite sa, ako vyzerajú

FOTO: HP svojimi inteligentnými hodinkami ulahodil všetkým fajnšmekrom. Pozrite sa, ako vyzerajú

14

Ajnapriek ich užitočnosti si inteligentné hodinky – aspoň zatiaľ – medzi bežnými ľuďmi nezískali takú dôveru ako povedzme smartfóny. Stále ich používajú prevažne nadšenci a momentálne to nevyzerá tak, že by sa to s aktuálnymi možnosťami na trhu malo nejak zmeniť.

Zmeniť sa to rozhodla spoločnosť HP, ktorá začala spoluprácu s predajcom Gilt. Vyrobiť chcú štýlové hodinky, ktoré budú kompatibilné ako s Androidom, tak aj s iOS. Keďže štýl je jedna z hlavných predností týchto hodiniek, HP si ich dalo navrhnúť návrhárom Michaelom Bastianom. Hodinky sa budú vyznačovať 44 milimetrovým telom z nerezovej oceli a možnosťou vymeniť si remienok. Na výber budete mať čierny plast, hnedú kožu, olivovo zelený nylon a limitovanú edíciu, ktorá bude v čiernej farbe.

hp-hodinky-2

Bastian tvrdí, že nápady na dizajn čerpal hlavne z luxusných automobilov. Čo sa funkcionality týka, hodinky by mali vedieť zobraziť čas, emaily, správy a hovory. Chýbať nebude ani možnosť ovládať prehrávač hudby či ďalších aplikácií. Predpokladá sa, že HP si za operačný systém nevyberie Android Wear a hodinky tak môžu byť optimalizované pre Android ako aj iOS.

Luxusné hodinky od HP by mali byť dostupné už túto jeseň, no jedná sa len o predbežný odhad. Momentálne nemáme bližšie informácie ohľadom displeja, špecifikácií či ceny.

Informoval o tom server Engadget.