Úvod Aplikácie Facebook testuje vstavaný prehliadač, ktorý otvorí články priamo v aplikácii

Facebook testuje vstavaný prehliadač, ktorý otvorí články priamo v aplikácii

23

Najväčšia sociálna sieť našej malej modrej planéty, Facebook, bola v posledných dňoch ba dokonca týždňoch pod paľbou. Na vine kritiky bolo rozhodnutie využitia samostatnej aplikácie pre posielanie a čítanie správ. Dnes sa však do pozornosti médií sociálna sieť dostáva kvôli niečomu inému. Niektorým používateľov sa v ňom začal zobrazovať vstavaný prehliadač, ktorý namiesto otvorenia odkazu v novej aplikácii, odkaz spustí priamo v aplikácii Facebooku.

Keď kliknete na odkaz a Facebook ho otvorí priamo vo svojej aplikácii, vo vrchnej lište uvidíte názov článku, na ľavej strane budete vidieť šípku späť pre návrat do aplikácie a pod ňou počet zdieľaní. Na pravej strane, v menu, sa nachádzajú ďalšie možnosti, ako napríklad zdieľať, kopírovať odkaz, otvoriť inou aplikáciou, či už uložiť odkaz.

Funkcionalita je to teda celkom obmedzená a momentálne nie je jasné či ju Facebook sprístupní všetkým svojim používateľom. Z nášho pohľadu sa však jedná o veľmi príjemný spôsob, akým sa dostať k najnovším článkom bez toho, aby ste museli zakaždým otvárať ďalšiu aplikáciu.

facebook-vstavany-prehliadac-1 facebook-vstavany-prehliadac-2 facebook-vstavany-prehliadac-3

Dobrou správou pre tých, ktorým sa novinka nepáči je možnosť túto funkciu vypnúť v nastaveniach. Zobrazila sa vám takáto funkcia? Dajte nám vedieť v diskusii nižšie.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.facebook.katana“]

Upozornil na to server Android Police.