Úvod Novinky To, čo Facebook spraví s vašou nástenkou ŠOKUJE celý svet!

To, čo Facebook spraví s vašou nástenkou ŠOKUJE celý svet!

15

Facebook včera oznámil, že v blízkej budúcnosti implementuje nový algoritmus, ktorého úlohou bude zníženie zobrazovania článkov, snažiacich sa používateľov nalákať na svoj web s vidinou kvalitného obsahu, pričom realita je úplne iná.

V takýchto článkoch sa však sľubované informácie nenachádzajú. Facebook naopak začne uprednostňovať články, ktoré sú plné faktov a ktoré dávajú ľuďom možnosť prečítať si ich z vlastnej vôle. Nútenie na kliknutie na článok, aby ste sa dozvedeli meno celebrity, ktorá vyfackala Justina Biebera by malo byť minulosťou.

Výskum Facebooku preukázal, že až 80 percent ľudí uprednostňuje články a nadpisy, ktoré ich nenútili kliknúť, aby sa dozvedeli čo i len najmenší kúsok informácií. Facebook vydavateľom a tvorcom obsahu odporúča, aby svoj obsah zdieľali formou odkazu a nie obrázkov, ku ktorým pridávajú odkazy.

Algoritmus má pritom merať, ako rýchlo človek po otvorení webu danú stránku zatvorí. Weby, ktoré sa snažili priživiť na vytváraní lákavých nadpisov bez skutočného obsahu by tak na Facebooku mali skončiť.

Informoval o tom server Android Central.