Úvod Novinky Android Na smartfóny mieri útok, ktorý kradne prihlasovacie údaje. Nedá sa proti nemu...

Na smartfóny mieri útok, ktorý kradne prihlasovacie údaje. Nedá sa proti nemu brániť!

50

Aje to tu opäť. Bezpečnostní výskumníci z Michiganskej univerzity a Kalifornskej univerzity v Riverside identifikovali a neskôr aj otestovali nový typ útoku, ktorý je navrhnutý tak, aby kradol citlivé údaje na mobilných platformách Android, iOS a Windows Phone.

Zaujímavý je aj spôsob, akým takýto útok funguje. Podľa výskumníkov dokázali útočníci zistiť, aká aplikácia je aktívna len z údajov o množstve zdieľanej pamäte využívanej aplikáciou. Ako server DSL upozorňuje, problémom je fakt, že táto informácia je verejne prístupná všetkým aplikáciám a nevyžaduje žiadne oprávnenia.

Podľa výskumníkov tento systém nedokáže prečítať jednotlivé pixely obrazovky, no je schopný zistiť, kedy sa ide zobraziť obrazovka s prihlasovaním, ktorú môžu využiť pre ukradnutie citlivých údajov.

Najhoršie na tom celom je to, že proti takýmto útokom momentálne neexistuje ochrana, ktorá by bola funkčná. Jediná možná ochrana je vo vás. Neinštalujte aplikácie, ktorým nedôverujete, alebo také, ktoré neboli overené stovkami ľudí.