Úvod Aplikácie TIP: Benchmarková aplikácia AnTuTu aktualizovaná na verziu 5.0 – prísnejší test a...

TIP: Benchmarková aplikácia AnTuTu aktualizovaná na verziu 5.0 – prísnejší test a presnejšie výsledky

68

Skúšali ste si už merať výkon vášho Android zariadenia? Ak áno, je dosť možné, že ste skôr či neskôr natrafili na aplikáciu AnTuTu, ktorú dokonca používa aj veľa serverov pri recenziách zariadení. My až takí veľkí zástancovia benchmarkov telefónov nie sme, no sem-tam je dobré overiť, či telefón, ktorý držíte v ruke je skutočne to, za čo sa vydáva. Vývojári AnTuTu dnes svoj populárny benchmark zaktualizovali z verzie 4.0 na 5.0.

Tvorcovia AnTuTu tvrdia, že kvôli neustále sa zlepšujúcim procesorom už najnovšie kúsky dokázali benchmarky zvládnuť príliš ľahko. Do verzie 5.0 tak pribudol engine 2D hry „Coscos2D“ a engine zo skutočných hier „Havok Vision Engine.“ Vylepšený bol aj test 3D grafiky, kde vývojári pridali kvalitnejšie svetlá, tiene a ďalšie veci tvoriace celú scénu, pričom celková obtiažnosť na systémy sa zvýšila až trojnásobne.

antutu-5.0-1 antutu-5.0-2

V AnTuTu sa rozhodli, že namiesto testovania všetkých jadier zároveň aplikácia otestuje vždy len jedno jadro, pretože to lepšie reprezentuje využívanie procesoru v každodenných situáciách. Keď máte zapnuté rôzne aplikácie, tie väčšinou bežia len na jednom až dvoch jadrách a nie na všetkých naraz. AnTuTu 5.0 je okrem toho pripravený na 64-bit Android L zariadenia, no podporuje samozrejme aj 32-bit procesory od ARM ako aj Intelu.

antutu-5.0-3 antutu-5.0-4

Ak chcete benchmark použiť výlučne na otestovanie pravosti zariadenia, odporúčame aj inštaláciu CPU-Z a Android Hardware Info.

Aj napriek tomu, že skóre v benchmarkoch takmer nič neznamená, dajte nám vedieť, koľko dosiahlo to vaše zariadenie! A žiadne vymýšľačky, chceme vidieť screenshot! :)

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.antutu.ABenchMark“]