Úvod Novinky XiaoMi predbehol Apple a v Číne sa tak stal druhým najväčším výrobcom...

XiaoMi predbehol Apple a v Číne sa tak stal druhým najväčším výrobcom smartfónov

17

Čínsky výrobca XiaoMi už veľakrát získal prívlastok „čínsky Apple,“ a teraz tento prívlastok získava ďalší rozmer. Aj keď spoločnosť poprela priame kopírovanie Apple produktov, už niekoľkokrát potvrdili, že stratégiu Apple považujú ako inšpiráciu.

Vyzerá to však tak, že stratégia XiaoMi je ešte o niečo lepšia ako tá Apple, keďže svoju „americkú inšpiráciu“ prevalcovali a ukradli jej druhé miesto na čínskom trhu.

Podľa najnovších informácií od spoločnosti Kentar Worldpanel ComTech, ktorá sa zamerala na obdobie od januára do mája 2014 je XiaoMi zodpovedný za 21% všetkých predajov smartfónov v Číne. To mu zaručilo druhú priečku, hneď pred Apple, ktorý je zodpovedný len za 16% všetkých predaných smartfónov. Na prvom mieste nie je nikto iný, ako Samsung, ktorého smartfóny tvoria až 23% zo všetkých predaných kusov. Medzi XiaoMi a Samsungom tak nie je veľký rozdiel a je tak viac než možné, že do konca roka bude situácia úplne iná.

Čo je zaujímavé je aj to, kto sú vlastne zákazníci XiaoMi. Podľa štúdie až 70% vymenilo inú značku za XiaoMi a len 20% z celkového počtu zákazníkov sú ľudia, ktorí vymenili starý model od XiaoMi za novší. Najviac ľudí ku XiaoMi prešlo od Samsungu, vďaka čomu sa medzera medzi týmito dvomi veľkými výrobcami deň čo deň zmenšuje.

Čínsky trh je obrovský a preto je veľmi zaujímavé sledovať ako to v ňom nakoniec dopadne. Každopádne, dajte nám vedieť komu v tomto súboji gigantov fandíte vy. Je to Samsung, alebo XiaoMi?

[poll id=“291″]

Informoval o tom server Phone Arena.