Úvod Výrobcovia Motorola VIDEO: Digitálne tetovanie pre odomykanie smartfónov

VIDEO: Digitálne tetovanie pre odomykanie smartfónov

14

Predstavitelia spoločnosti Motorola v najnovšom video príspevku vysvetľujú, prečo je ich „digitálne tetovanie“ tá najlepšia voľba pre odomknutie Motoroly Moto X.

Samozrejme sa nejedná o skutočné tetovanie, ale o extrémne tenký NFC tag, ktorý si prilepíte napríklad na spodnú časť zápästia a smartfón Motoroly tak stačí len k zápästiu priložiť a okamžite sa pred vami zobrazí odomknuté užívateľské prostredie zriadenia.

Podľa zástupcov spoločnosti, priemerný užívateľ odomkne smartfón 30 krát za deň a pri použití bezpečnostných prvkov ako je vzor, PIN alebo heslo trvá jedno odomknutie v priemere 2,3 sekundy.

To je relatívne dlhá doba a preto sa približne polovica používateľov ani neobťažuje niektorý z bezpečnostných prvkov používať. Motorola si myslí, že najlepší spôsob pre rýchle a bezpečné odomykanie je prostredníctvom NFC značiek a ešte lepšie, keď sú súčasťou vášho tela, poprípade kože.

androidportal(028)

Tieto „digitálne tetovania“ sa dajú momentálne zaobstarať iba v USA a aj keď sa jedná o dobrý nápad, nie je príliš ekonomický.

 

Balíček desiatich „NFC tetovaní“ stojí približne 10 dolárov, každé z nich však vydrží približne päť dní. Malou útechou je, že vydržia sprchovanie, plávanie, aj intenzívnu fyzickú činnosť napr. pri športe.

 

Otázkou taktiež zostáva, či pri každej novej značke po piatich dňoch treba smartfón pre novú značku znovu nastaviť, alebo sú všetky NFC tetovania v balíčku rovnaké. Pokiaľ by boli rovnaké a dostali by sa do nesprávnych rúk, opäť je tu bezpečnostné riziko.

Pozrite si video.

zdroj: PhoneArena