Úvod Novinky Google Twitch súhlasí s ponukou Google, ktorý ho odkúpi za 1 miliardu dolárov

Twitch súhlasí s ponukou Google, ktorý ho odkúpi za 1 miliardu dolárov

5
Twitch

Aktualizácia 25.7 2014: Server VentureBeats informoval o tom, že Twitch súhlasil s ponukou Google a za 1 miliardu skutočne prejde pod Google. Ani jedna zo spoločností to zatiaľ nepotvrdila.

Pôvodný článok

Populárna streamovacia služba Twitch by už čoskoro mohla skončiť pod krídlami technologického giganta, Google, resp. presnejšie pod krídlami ich služby založenej na videách, YouTube. O odkúpení informoval server Variety.

YouTube by mal odkúpiť Twitch za slušnú 1 miliardu dolárov, pričom akvizícia by sa mala podľa Wall Street Journal uskutočniť už “čoskoro.”

Viac informácií momentálne nemáme, no z pohľadu YouTube to dáva veľký zmysel. Twitch, ako streamovacia služba, započal cestu svetom ešte v roku 2011, kam sa odvtedy obrátili stovky hráčov, ktorí svojemu publiku chceli naživo streamovať svoje počiny v hrách. V službe každý mesiac naživo streamuje viac ako 1 milión reálnych používateľov a podľa štúdie od DeepField, objemom dát, ktorý sa prestreamuje hlavne vo večerných hodinách prekonáva aj samotný Google. Twitch je zaimplementovaný aj do dvoch najpopulárnejších konzol, Xbox One a PlayStation 4.

Zatiaľ čo YouTube je bez debaty kráľom online videa, streamovanie sa mu nepodarilo podchytiť včas a tak by nový prírastok v podobe Twitch zaistil prvenstvo aj v tomto odvetví.

Zaujímavé je, že Twitch mal dostať niekoľko ponúk, z ktorých jedna bola aj od Microsoftu. Spoločnosť ju mala odmietnuť a naopak, prijať ponuku od YouTube.