Úvod Výrobcovia Google TOP 5 najlepších smartfónov s Androidom za rozumnú cenu

TOP 5 najlepších smartfónov s Androidom za rozumnú cenu

65

Plánujete si kúpiť nový smartfón, no neviete, ktorý sa najviac oplatí? Dobrá správa. Spravili sme za vás menší prieskum trhu a prichádzame s piatimi výbornými tipmi, z ktorých si iste vyberie každý z vás. Snažili sme sa nájsť tú najlepšiu kombináciu ceny a výkonu. Ak sa teda chystáte vymeniť váš starý smartfón za niečo nové, lepšie a výkonnejšie, veríme, že v našom článku si to nájdete.

Ak hľadáte nový tablet, prečítajte si náš článok „TOP 5 najlepších tabletov s Androidom za rozumnú cenu„.

    LG G2
8.8
      NAJNIŽŠIA CENA

LG G2

LG G2 je na trhu už takmer rok, no stále patrí medzi špičku medzi smartfónmi s Androidom. Juhokórejský výrobca prináša kvalitný 5,2″ full HD displej, 2 GB RAM, Adreno 330 a samozrejme to najdôležitejšie, procesor Snapdragon 800 taktovaný na 2,26 GHz. S týmto výkonom nebudete mať problém ešte niekoľko rokov. LG G2 momentálne stojí približne 311 eur.

LG G2 je známy okrem iného aj svojou veľkou 3 000 mAh batériou, ktorá vydrží skutočne dlho a tiež opticky stabilizovaným 13 Mpix fotoaparátom. Zaujímavé je aj umiestnenie tlačidiel na ovládanie hlasitosti a odblokovanie telefónu na zadnej strane pod fotoaparátom.

Ďalším výborným a relatívne lacným high-end smartfónom s podobnými špecifikáciami je Nexus 5 za 320 eur, prípadne XiaoMi Mi3 za 309 eur.

 

    Nexus 4 (16GB)
8.8
      NAJNIŽŠIA CENA

Nexus 4

Ak až tak netúžite po výkone a skôr máte záujem o menší smartfón s prémiovým spracovaním, rozhodne neprehliadnite Nexus 4. Ten ponúkne 4,7″ HD (1280 x 720p) displej, štvorjadrový procesor Snapdragon S4 Pro s taktom 1,5 GHz a 2 GB pamäte RAM. Tento smartfón má všetko potrebné a navyše si môžete byť istí, že v najbližších rokoch dostanete aktualizáciu na nový OS vždy medzi prvými. Celkový obraz o telefóne kazí snáď len menšia 2 100 mAh batéria a neprítomnosť LTE čipu. Nexus 4 momentálne kúpite od 290 eur.  8GB verzia, ktorú však neodporúčame je o niečo lacnejšia.

 

    HTC Desire 816
7.6
      NAJNIŽŠIA CENA

HTC Desire 816

V prípade že máte záujem o niečo väčšie, rozhodne neprehliadnite HTC Desire 816 s 5,5″ HD displejom a štvorjadrovým procesorom Snapdragon 400 s taktom 1,2 GHz. Smartfón po celom svete zaznamenal obrovský úspech. Menšia vlna kritiky sa však zniesla na malú kapacitu operačnej pamäti RAM, 1,5 GB v dnešnej dobe rozhodne stačí, no v budúcnosti by to mohol byť problém.

HTC Desire 816 zaujme okrem veľkého displeja aj 13 MPix fotoaparátom so senzorom od Sony či kvalitnými BoomSound reproduktormi umiestnenými na prednej strane zariadenia. Desire 816 si svoj dizajn požičal od vlajkovej lode HTC One z minulého roku. Kúpite  od 307 eur.

 

    Moto G
7.5
      NAJNIŽŠIA CENA

Motorola Moto G

viac než pol roka je pre ľudí hľadajúcich kvalitný a hlavne cenovo dostupný smartfón jasnou voľbou Motorola Moto G. Toto zariadenie zmenilo spôsob, akým sa pozeráme na strednú triedu súčasných telefónov. Ponúklo totiž zaujímavé špecifikácie, odolnú konštrukciu a hlavne nízku cenu. Motorola Moto G sa po niekoľkých mesiacoch dostala aj k nám a momentálne sa predáva za cenu od 176 eur.

Za túto cenu dostanete štvorjadrový procesor Snapdragon 400 taktovaný na 1,2 GHz, ,5″ HD displej, 1 GB pamäte RAM a poteší aj 2 070 mAh batéria. Moto G okrem iného môžete aj na chvíľu ponoriť do vody. Nepoškodí sa vďaka špeciálnej nano vrstve na kontaktoch ktorá nereaguje s vodou. Rozhodne však neodporúčame, skúšať to na vlastnom zariadení. Berte to skôr ako poistku.

 

    Galaxy Note 3
8.9
      NAJNIŽŠIA CENA

Galaxy Note 3

Vybrať ten najlepší phablet za rozumnú cenu trvalo asi najdlhšie. Nakoniec však voľba padla na Samsung Galaxy Note 3, keďže Samsung v tomto odvetví kraľuje od jeho vzniku a doteraz nik nepredstavil zariadenie, ktoré by so zariadeniami radu Note mohlo súperiť.

Pri Galaxy Note 3 skutočne len to najlepšie. Či už ide o 5,7″ full HD Super AMOLED displej, procesor Snapdragon 800 (2,3 GHz), 3 GB operačnej pamäte RAM alebo aj takú maličkosť, akou je mini USB 3.0 port. Note 3 však ponúkne aj niečo navyše. Samsung totiž svoju vlajkovú loď medzi phabletmi vybavil dotykovým perom S-Pen, ktoré ponúka rozšírenú funkcionalitu (okrem iného aj skutočný multitasking).

Galaxy Note 3 si môžete kúpiť za cenu od 445 eur. To je dosť veľa, no na trhu momentálne medzi phabletmi nie je nič lepšie.

Medzi zaujímavé telefóny s veľkým displejom patrí aj súčasná vlajková loď LG G3. Ponúkne novší procesor a lepší fotoaparát, no menší LCD obrazovku (5,5 palca) s väčším Quad HD (2 560 x 1 440) rozlíšením. Dá sa kúpiť už za 445 eur.

Toto je náš výber piatich najlepších smartfónov za rozumnú cenu. Ktorých je tých vašich TOP 5?