Úvod Hry TOP 5 najlepších plošinových hier

TOP 5 najlepších plošinových hier

8

Žáner plošinových hier je nesmierne populárny obzvlášť na smartfónoch a tabletoch, kde je ich ovládanie veľmi intuitívne a nenáročné.

V podstate budete behať, skákať, zbierať rôzne cennosti, vyhýbať sa prekážkam a snažiť sa zdolávať úroveň za úrovňou. Hier s takýmto zameraním je mnoho, pár z nich je však naozaj výnimočných, či už grafikou, spracovaním alebo aj históriou.

Pozrite sa na TOP 5 „plošinoviek“.

 

Leo’s Fortune

androidportal(007)

Tejto hre sme venovali aj samostatný článok a jedná sa o graficky prepracovanú hru s logickými prvkami a otráveným výrazom hlavného hrdinu, Lea. Hra nie je najlacnejšia, určite však stojí za to. Patrí k tomu najlepšiemu zo žánru plošinoviek a 24 levelov vám dá pekne zabrať.

Stiahnuť prostredníctvom Google Play

 

Oscura

androidportal(008)

Soundtrack, temná a tienistá grafika robí hru naozaj zvláštnou a nápadne sa podobná na známu PC hru Limbo. Titul je teraz dokonca k dispozícii na stiahnutie za zvýhodnenú cenu 0,89 €, takže by ste ho nemali prehliadnuť.

Stiahnuť prostredníctvom Google Play

 

Meganoid 2

androidportal(009)

Táto hra vzdáva poctu podobným titulom z 90. rokov svojou pixel-art grafikou a 8-bitovým soundtrackom. A čo je na hre príťažlivé? Jej obtiažnosť, ktorá bola práve pre takéto hry v minulosti typická. Zabudnite, že pokročilejšie úrovne zdoláte na prvý krát.

Stiahnuť prostredníctvom Google Play

 

sonic

androidportal(010)

Malý modrý ježko Sonic je na Android platforme rovnako zábavný, ako pred 16-timi rokmi. Evolúciou samozrejme prešla grafická stránka a na niekedy až prílišnú dynamiku si treba jednoducho zvyknúť.

Stiahnuť prostredníctvom Google Play

 

Rayman Fiesta Run

androidportal(011)

Nosatý Rayman je podobne ako Sonic kultový pojem a vo verzii pre smartfóny a tablety budete zdolávať až 75 levelov, čo vás zabaví na dostatočne dlhú dobu.

Stiahnuť prostredníctvom Google Play

Máte svoju obľúbenú plošinovku? Pochváľte sa v diskusii!