Úvod Novinky TOP 10 telefónov s najrýchlejším nabíjaním batérie

TOP 10 telefónov s najrýchlejším nabíjaním batérie

91

Zatiaľ čo sa väčšina našich sťažností ohľadom smartfónov sústredí hlavne na výdrž batérie, nemali by sme zabúdať ani na čas, ktorý je nutný pre nabitie batérie z 0 na 100 percent.

Je to dôležitý faktor, ktorý by výrobcovia nemali podceňovať, keďže sa môže stať, že budete mať len pár minút na to, aby ste svoj telefón nabili aspoň z časti. Koľko percent pribudne už však záleží na technológiách, ktoré daný výrobca používa.

Poďme sa teda pozrieť na čas, ktorý je potrebný pre nabitie jednotlivých zariadení, ktoré patria medzi tie najrýchlejšie na trhu. Zoznam pripravil server Phone Arena.

Poradie pretočíme a začneme od konca a skončíme u toho najrýchlejšieho.

 

Huawei-Ascend-P7

10. Huawei Ascend P7

Huawei Ascend P7 ponúka prémiovú unibody konštrukciu, ktorá patrí medzi jednu z najtenších vôbec. Jeho batéria sa nabije za menej než tri hodiny.

 

HTC-Desire-700

9. HTC Desire 700

Tento dual SIM zázrak síce nemá kovovú konštrukciu, na ktorú sme pri HTC smartfónoch zvyknutí, no jeho dizajn je veľmi príjemný, ponúka BoomSound reproduktory a prichádza s vymeniteľnou 2 100mAh batériou, pri ktorej vám zapnutý displej vydrží približne 6 a pol hodiny. Keď sa však vybije, neprejdú ani tri hodiny a batéria je opäť na 100%.

 

Samsung-Galaxy-Note-3-Neo

8. Samsung Galaxy Note 3 Neo

Vyzerá to tak, že Samsung to s nabíjaním skutočne vie. Jeho smartfóny nájdete aj nižšie, na lepších priečkach. Je to spôsobené kvalitnými nabíjačkami a optimalizáciou samotných batérií. Galaxy Note 3 Neo je výborným príkladom toho, ako sa to dá dosiahnuť. Displej vám pri jeho 3 100mAh batérii vydrží zapnutý približne 8 hodín, no keď sa nakoniec nenávratne vypne, na úplné nabitie mu stačia len 2 hodiny a 13 minút.

 

Motorola-Moto-E

7. Motorola Moto E

Cenovo dostupné riešenie od Motoroly má v rukáve nie len výbornú cenu, ale aj poriadne rýchle nabíjanie. Jeho 1 980mAh batéria postačí na 8 hodín výdrže pri neustále zapnutom displeji, no keď sa vybije, o 2 hodiny už môžete závisláčiť ďalej.

 

Samsung-Galaxy-S5

6. Samsung Galaxy S5

Na novinku od Samsungu padá z každej strany veľa kritiky, no jedno sa mu uprieť nedá. Je to solídne zariadenie v takmer všetkých disciplínach a rýchlosť nabíjania batérie nie je výnimkou. Keď sa vám totiž jeho batéria vybije, do 100% sa dostanete za niečo vyše dvoch hodín. Perfektné!

 

Samsung-Galaxy-K-zoom

5. Samsung Galaxy K Zoom

Samozrejme, K Zoom nie je pre všetkých, predsa len sa jedná o akýsi hybrid digitálneho fotoaparátu a mobilu, no podobne ako Galaxy S 5, či Galaxy Note 3 Neo, aj do neho Samsung vložil všetky svoje skúsenosti s výrobou batérií a nabíjačiek a aj vďaka tomu sa z nuly na sto percent vyšplháte za rýchle dve hodiny.

 

LG-G3

4. LG G3

V krabičke s LG G3 sa okrem jeho 3 000mAh batérie nachádza aj jeho 1.8A nabíjačka, ktorá ho z 0% na 100% nabije presne za 2 hodiny. Netreba zabúdať, že táto batéria poháňa jeden z najnovších čipsetov a hlavne 5,5 palcový Quad HD displej. Z nášho prvotného testovania však môžeme potvrdiť, že nabíjať ho tak často netreba, no keď k tomu dôjde, stačí si pozrieť film a telefón je opäť pripravený slúžiť vám všetkým, čím len vie.

 

LG-G-Pro-2

3. LG G Pro 2

Podobne, ako Samsung, aj LG vie, ako pripraviť zariadenie s poriadne rýchlym nabíjaním. LG G Pro 2 v sebe ukrýva 3 200mAh batériu, ktorú vďaka jeho 2A nabíjačke nabije za čas kratší, než dve hodiny.

 

Oppo-Find-7

2. Oppo Find 7

Dostávame sa do teritória čínskeho výrobcu Oppo, ktorý tento zoznam absolútne dominuje. Jeho Find 7 sa od Find 7a líši tým, že svojim majiteľom ponúka o niečo väčšiu, 3 000mAh batériu a displej s Quad HD rozlíšením. Jeho displej je poriadnym žrútom batéria, no keď sa vám vybije, nabijete ho za menej než hodinu a pol.

 

Oppo-Find-7a

1. Oppo Find 7a

Kráľom tohto zaujímavého rebríčka však nie je nikto iný než Oppo Find 7a. V jeho krabičke sa ukrýva 4.5A nabíjačka (zariadenia sa bežne predávajú s 1-2A nabíjačkami). Jeho batéria aj nabíjačka boli navrhnuté tak, aby jeho 2 800mAh Li-Po batériu nabili čo najrýchlejšie. Určite vás tak neprekvapí, že z 0 na 100% sa na tomto zariadení dostanete za kratučkých 82 minút. Redaktori servera Phone Arena poznamenali, že pri ich testovaní zariadenie dokázalo pripísať 1% batérie každých 30 sekúnd. Na 56% sa dostalo za neuveriteľne krátkych 23 minút.

Tak a tu to máte. Zoznam zariadení, ktoré sú najlepšie prispôsobené pre rýchle nabíjanie. Ako je na tom váš telefón? Trvá mu to ako v lete na sánkach, alebo práve naopak?