Úvod Novinky TOP 10: Toto je desať najvýkonnejších telefónov podľa AnTuTu

TOP 10: Toto je desať najvýkonnejších telefónov podľa AnTuTu

20

Benchmarky sú zaujímavý fenomén. Jedna skupina ľudí ich má rada, riadi sa podľa nich, ba dokonca si podľa nich vyberá svoje nové zariadenie. Druhá skupina im to väčšinou v diskusii kritizuje a prízvukuje, že benchmarky sú na nič a dôležitý je výkon v „reálnom svete.“ Každopádne, tvorcovia AnTuTu, jednej z najznámejších benchmarkovacích aplikácií sa aj napriek tomu rozhodli zverejniť zoznam najvýkonnejších zariadení, aspoň podľa nich.

Len pred niekoľkými mesiacmi by bolo skóre 25 tisíc bodov považované za kvalitné a poriadne vysoké. Pri dnešných smartfónoch je to už len slabší podpriemer. Najvýkonnejšie zariadenie zo všetkých už dokonca atakuje hranicu 40 tisíc bodov.

Pre výsledky, ktoré si môžete pozrieť nižšie, platilo niekoľko pravidiel. Jedným z nich bola napríklad nutnosť zaregistrovania aspoň 200 rôznych meraní. Ak existuje viac modelov jedného zariadenia, ako napríklad v prípade Galaxy Note 3, započíta sa vždy ten výkonnejší. Tvorcovia AnTuTu nakoniec ešte poznamenali, že manuálne odstránili výsledky, ktoré neboli pravdivé. Všetky merania pochádzali z časového obdobia od apríla do júna.

Našli ste si medzi výsledkami svoje zariadenie? Koľko bodov v AnTuTu dosiahne váš telefón?

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.antutu.ABenchMark“]

antutu-vysledky

Informoval o tom server Phone Arena.